لزوم تسریع در واگذاری شرکتهای دولتی
لزوم تسریع در واگذاری شرکتهای دولتی

رئیس اتاق بازرگانی ایران خواستار اقدام جدی در واگذاری شرکت‌های دولتی و اجازه دولت برای ورود بخش خصوصی برای حل این مشکل شد. به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مرکز آذربایجان شرقی حسن زاده امروز در همایش ملی توسعه صادرات غیرنفتی در تبریز گفت: با وجود گذشت دو دهه از ابلاغ سیاست‌های کلی اصل ۴۴ […]

رئیس اتاق بازرگانی ایران خواستار اقدام جدی در واگذاری شرکت‌های دولتی و اجازه دولت برای ورود بخش خصوصی برای حل این مشکل شد.

لزوم تسریع در واگذاری شرکتهای دولتی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مرکز آذربایجان شرقی حسن زاده امروز در همایش ملی توسعه صادرات غیرنفتی در تبریز گفت: با وجود گذشت دو دهه از ابلاغ سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی و تاکید رهبر معظم انقلاب در این زمینه، متاسفانه هنوز شاهد بیش از ۷۵ درصد اقتصاد دولتی در کشور هستیم.

وی تصریح کرد: مسئولان باید جوابگو باشند که این ملت تا کی باید ضرر‌ها و خسارت‌های ناشی از فعالیت شرکت‌ها و بانک‌های ضررده را پرداخت کنند.

وی با اشاره به قیمت‌گذاری دستوری ارز و مشکل رفع تعهد ارزی گفت: صادرکنندگان از نظر شرع، عرف و قانون، مالک ارز حاصل از کالای صادر شده هستند؛ اما متأسفانه تأخیر در فرآیند ثبت سفارش و تخصیص ارز، سرعت و چابکی فعالان و کارآفرینان را گرفته و این نقیصه حتی در کوتاه‌مدت نیز می‌تواند آثار جبران‌ناپذیری بر تولید ملی و همچنین بر بازار و قیمت کالا‌ها داشته باشد.

وی همچنین با بیان اینکه در کشور‌های همسایه ظرفیت‌های زیادی برای اجرای پروژه‌های مهندسی وجود دارد که می تواند برای کشور ثروت تولید کند از مسئولان خواست با صدور ضمانت نامه‌های بانکی برای مهندسان و فعالان صنعتی از صدور خدمات فنی و مهندسی حمایت و به ارزآوری برای کشور کمک کنند.

حجت الاسلام والمسلمین مطهری اصل، نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی هم با اشاره به توصیه ائمه علیهم السلام به کاری که موجب افزایش ثروت و عزت شود، گره گشایی از مشکلات تولید و صادرات را خواستار شد و ابراز امیدواری کرد با رفع موانع موجود، کشورمان جایگاه واقعی خود را در اقتصاد بازیابد.

سرمست، استاندار آذربایجان شرقی نیز با بیان اینکه انعطاف‌پذیری در اقتصاد، مستلزم فاصله گرفتن از الگو‌های قدیمی، کاهش تصدی‌گری دولت و تنوع در صادرات غیرنفتی است، تاکید کرد: باید در مسیر تکمیل اقتصاد مقاومتی به انعطاف پذیری شجاعانه و قاطعانه، تغییر نگرش و تغییر ریل دهیم.

علیزاده رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی هم با اشاره به تلاش مجلس برای اصلاح قوانین مانع توسعه صادرات و کسب و کار و ورود مجلس از حوزه نظارتی به موضوع صادرات، یادآور شد: توسعه صادرات، موجب اصلاح تراز تجاری و افزایش درآمد و رفاه عمومی کشور می‌شود.

قنادزاده معاون ارتقای کسب‌وکار‌های بین‌المللی سازمان توسعه تجارت ایران هم از فعالیت ۵۶ مرکز تجاری ایران در کشور‌های مختلف خبر داد و تسهیل فرایند‌های صادراتی، ترویج تولید صادرات محور و توسعه موافق نامه‌های تجاری را سرفصل اهداف راهبردی این سازمان در حوزه صادرات غیرنفتی برشمرد.

در این همایش یک روزه از صادرکنندگان نمونه ملی و استانی تجلیل و از دو سند تاریخی اتاق بازرگانی تبریز به عنوان اولین اتاق تجارت ایران رونمایی شد.

بیست و هشتمین همایش ملی توسعه صادرات غیرنفتی امروز با هدف بررسی موانع و چالش‌های فراروی صادرات غیرنفتی و هم اندیشی و ارائه راهکار‌های توسعه صادرات با محوریت حل معمای صادرات غیر نفتی با نرخ ارز واقعی در تبریز برگزار شد.