به گزارش خبرنگار مهر، مراسم اختتامیه بیستودومین دوره انتخاب بهترین کتاب سال دفاع مقدس صبح امروز سهشنبه ۷ اسفند در باغ موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد. سردار مهدی امیریان مدیرعامل موزه و دبیر این دوره از جایزه کتاب سال دفاع مقدس و رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس در ابتدای این […]
به گزارش خبرنگار مهر، مراسم اختتامیه بیستودومین دوره انتخاب بهترین کتاب سال دفاع مقدس صبح امروز سهشنبه ۷ اسفند در باغ موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد.
سردار مهدی امیریان مدیرعامل موزه و دبیر این دوره از جایزه کتاب سال دفاع مقدس و رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس در ابتدای این جلسه پیام سردار محمد باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح را قرائت کرد.
دنبال تشویق نوقلممان باشیم
سردار کارگر رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس در ادامه این مراسم گفت: به نظر من ما کتاب را باید دستهبندی کنیم. تعدادی کتاب مرجع داریم که معمولاً هم خیلی قطور است و محققان میتوانند از آنها استفاده کنند ولی ما باید برای جریانسازی در فرهنگ کشورمان به سمت کتاب برویم. این مسئله مهمی است که باید آن را در نظر بگیریم. باید کتاب را از جنبه فرهنگ عمومی نگاه کرد، ما همواره برای جریانسازی به جریانهایی بزرگ فکر میکنیم و در طول این مسیر عمل میکنیم. چه اشکالی دارد ما کتاب برای یک مسجد یا محله یا یک خانواده شهید بنویسیم؟ چه ایرادی دارد کتابی برای یک طایفه، یک روستا یا یک قوم بنویسیم؟
وی افزود: ما باید در داوری کتابها جوایز را به کتابی بدهیم که اثربخشی دارد. یعنی ببینید کتابی که برگزیده میشود در مخاطبش چقدر اثر داشته است؟ ما دنبال تشویق کسانی که تازه دست به قلم بردند باشیم. من میبینیم بعضاً با نویسندگان نوقلم و کتاب اولشان طوری رفتار میکنند که کلاً نویسندگی را کنار میگذارد.
سردار کارگر ادامه داد: ما باید بدانیم اثر رویدادی مثل کتاب سال دفاع مقدس چقدر است. کیفیت کتاب مهم است ولی کمیت آن هم مهم است. وقتی راجع به صنعت کتاب صحبت میکنیم باید به هر دو مقوله توجه کنیم. ما باید حمایت کنیم و حمایتها از مجموعه نویسندگان باشد.
کتابهای دفاع مقدس حس اصیل آن دوره را منتقل نمیکند
حسین علایی از فرماندهان جنگ تحمیلی و نویسنده حوزه ادبیات دفاع مقدس نیز در بخش بعدی این مراسم گفت: هر چه کتاب میخوانیم راجع به شهدایی که در دوران دفاع مقدس با آنها زندگی کردیم، نمیتوانیم آن حس اصیل را درک کنیم. در حالی که کتاب خوب باید بتواند این حس را به مخاطبش منتقل کند. همانگونه که خدا با ما از طریق کتابش ارتباط برقرار کرد ما هم باید کتاب بنویسیم و بخوانیم. البته بهترین و ارزشمندترین کتاب اثری است که کسی برای خواندن آن هزینه کند ولی کتابهایی که هدیه میشوند در قفسهها میماند و زینت کتابخانهها میشود.
وی افزود: ما در کشورمان نویسندگان خوبی داریم و باید فکری کنیم کتابهایمان بینالمللی شود. من همیشه غصه میخورم که بیش از ۷۰ درصد کتابهای ما در کتابفروشیها ترجمه است و خارجیها آن را نوشتند. ما باید از جایگاه کتاب استفاده کنیم و این ظرفیت را فراموش نکنیم. فضای دفاع مقدس واقعاً عجیب و خاص بود.
در ادامه مراسم حمیدرضا حاجی بابایی نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: کسی که در حوزه دفاع مقدس نویسندگی میکند باید ببیند چه کار نیکی انجام داده که شایستگی روایت کردن از زندگی بهترین انسانها را به دست آورده است. این منتی است که خداوند بر همه کسانی که این مسیر را طی میکنند نهاده است. خداوند خود نویسنده است و تمام هنرنماییاش در قرآن مشخص است. خدا انسان و کتاب را خلق کرد و برای خلق انسان به خودش تبریک گفت.
وی افزود: ما تا امروز هرچقدر رشد کردیم قسمتی از هنرهای قرآن را فهمیدیم چون خداوند با هر شیوه قابل تاثیری ورود کرده تا از زوایای گوناگون انسان را هدایت کند. هنرنمایی قرآن به این است که هزاران کتاب در تفسیر آن نوشته شده است. اگرچه هیچ تفسیر قرآنی مثل قرآن معجزه نیست ولی جایگاه مهمی دارد چون فقط معصومین هستند که بر همه هنرهای قرآن آشنایی دارند. در مورد دفاع مقدس هم وضعیت همین است، یک جنگ هشت ساله اتفاق افتاد و قلههایی فتح شد که خداوند این قلهها را هم در مسیر هر کسی قرار نمیدهد.