احتمالا اروپا زبان ترامپ را می فهمد / مکانیسم ماشه به تاریخ می پیوندد
احتمالا اروپا زبان ترامپ را می فهمد / مکانیسم ماشه به تاریخ می پیوندد

مذاکره ایران با اروپا روز یکشنبه هفته آینده با محور مسائل هسته ای برگزار خواهد شد. پس از جنگ تحمیلی ۱۲ روزه و نزدیک شدن به موعد اجرای مکانیزم ماشه بر اساس توافقنامه برجام ایران به درخواست اروپا برای مذاکره پیرامون مسائل هسته ای پاسخ مثبت داد . در خصوص مذاکره پیش رو به سراغ […]



مذاکره ایران با اروپا روز یکشنبه هفته آینده با محور مسائل هسته ای برگزار خواهد شد. پس از جنگ تحمیلی ۱۲ روزه و نزدیک شدن به موعد اجرای مکانیزم ماشه بر اساس توافقنامه برجام ایران به درخواست اروپا برای مذاکره پیرامون مسائل هسته ای پاسخ مثبت داد . در خصوص مذاکره پیش رو به سراغ  دکتر سید صباح زنگنه کارشناس سیاست خارجی و نماینده اسبق ایران در سازمان کنفرانس اسلامی رفتیم.

صباح زنگنه در گفت و گو با خبر فوری در پاسخ به این سوال که آیا گفت و گو با اروپا بدون آمریکا تاثیری دارد ، گفت: معتقدم  هر کشوری دارای جایگاه و تاثیر گزاری خود است. اینگونه نیست که آمریکا به عنوان خالق همه چیزباشد  و قدرت تصرف در همه امورات را داشته باشد.  آمریکا خیلی مهم است، اما به معنای بی اهمیت بودن سایر کشورها نیست.

اروپاییها عملا مبتکر گفت و گوهای هسته ای بودند

وی با بیان اینکه اروپاییها عملا مبتکر گفت و گوهای هسته ای بودند و بعد آمریکا وآلمان به این گفت و گوها ملحق شدند، ادامه داد:  بنابراین اروپاییها احساس می کنند موضوع هسته ای  ایران موضوعی حساس و دارای اهمیت است و میتوان راهکارهایی برای مسایلی که پیش آمده است و احیانا به نوعی به بن بست  رسیده ، پیدا کرد.

این کارشناس سیاست خارجی با بیان اینکه اروپایی ها در تکنولوژی هسته ای کار کردند ، تصریح کرد: تعدادی از کشورهای منطقه توسط اروپایی ها به فن آوری هسته ای ، تولید محصولات هسته ای و  غنی سازی با درجات مختلف و حتی تجهیزات اسلحه هسته ای چه بمب  و چه موشک مجهز شده اند .

صباح زنگنه با بیان این اعتقاد که اروپا  توان اقتصادی بالایی دارد، ادامه داد: ایران سابقه همکاری ممتدی با اروپا در مسایل نفت و گاز و صنایع و پروژه های هسته ای دارد.  اکنون که این کشورها آمادگی برای مذاکره دارند  و از سویی ایران هم هیچ گاه از مذاکره دوری نکرده ، اروپایی ها  احیانا با زبانی که ترامپ می فهمد  میتوانند مسایل را برای آمریکا هم توضیح دهند .

آمریکا به دنبال تامین هزینه های خود از اروپا است

وی خاطرنشان کرد : اروپا توان عبور از این مشکلات را دارند. وقتی آمریکا اعلام می کند که میخواهد به اوکراین کمک کند معنی اش این است که میخواهد تجهیزاتی به اوکراین بدهد، اما انتظار دارد پولش را اروپا بدهد و با توجه اینکه آمریکا تنگناهای اقتصادی دارد سعی می کند بخشی از هزینه های خودش را از جیب اروپایی ها در بیاورد .

نماینده اسبق ایران در سازمان کنفرانس اسلامی در پاسخ به این سوال که پس به این مذاکرات خوش بین هستید ، گفت: در مورد مکانیزم ماشه  به بحرانی بودن موضوع اعتقادی ندارم . ماشه بحث حقوقی، قانونی واقتصادی دارد  و ارتباط نزدیکی با سازکارهای بین المللی دارد و این سازکارها است که موضوع ماشه را جزو تاریخ به حساب می آورد. با خروج آمریکا و  با عدم اقدامات اروپایی ها  در اجرای تعهداتشان موضوع ماشه را باید جزو تاریخ شمرد.



منبع