به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی امین ارسباران به نقل از خبرگزاری مهر، مراسم بزرگداشت زنده یاد عباس زریاب خویی و رونمایی از کتاب «درسهایی درباره ظهور اسلام» دیروز شنبه ۱۳ بهمن در سالن فردوسی خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد. در ابتدا تقی پورنامداریان، استاد ادبیات فارسی گفت: صلاحیت ندارم که درباره مرد بزرگی […]
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی امین ارسباران به نقل از خبرگزاری مهر، مراسم بزرگداشت زنده یاد عباس زریاب خویی و رونمایی از کتاب «درسهایی درباره ظهور اسلام» دیروز شنبه ۱۳ بهمن در سالن فردوسی خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد.
در ابتدا تقی پورنامداریان، استاد ادبیات فارسی گفت: صلاحیت ندارم که درباره مرد بزرگی مثل زریاب خویی صحبت کنم. او در فلسفه، تاریخ اسلام، ادبیات و… تبحر داشت و بزرگتر از آن است که من درباره او صحبت کنم. زمانی که از او دعوت کردم که در پژوهشگاه ما تدریس کند، با فروتنی پذیرفت. وی در نسخه شناسی فردی بی نظیر بود. او با زبانی دقیق، ساده و زیبا آثار مهمی را ترجمه کرده است. استاد از آن جا که درس حوزوی هم خوانده بود، سنت و تجدد را در خود جمع کرده بود. سخن او ساده، صمیمانه و روشن است.
علی بهرامیان گردآورنده کتاب درسهایی درباره ظهور اسلام بهعنوان سخنران دوم اینمراسم گفت: هر وقت میخواهم از مرحوم زریاب صحبت کنم، میترسم به اغراق و مبالغه متهم شوم. کسانی که استاد را از نزدیک دیده اند، بر گسترهی علم او تاکید دارند و گواه آن میتواند مقالات استاد باشد. او آمیزه ای از مواهب شخصی و دانش زیاد بود. وی دشوارترین مقالات را در دایره المعارف بزرگ اسلامی نوشت. عباس زریاب خویی با همه عظمتی که دارد، هنوز به درستی شناخته نشده است.
سپس بهرام پروین گنابادی مدیر گروه زبان و ادبیات فارسی خانه اندیشمندان علوم انسانی گفت: در سال ۵۸ ارتباط عباس زریاب خویی با دانشگاه تهران قطع میشود و او هیچ وقت راجع به این قضیه صحبتی نکرد. دانشگاه برای او مثل آب بود برای ماهی اما با وجود پیشنهادات دانشگاههای خارجی، او نرفت چون خودش را متعلق به این سرزمین میدانست. استاد ۱۷۳ مقاله تألیفی دارد. او به راستی علامه بود و در زمینههای مختلف کار کرد. او به خوبی سنت و تجدد را میشناخت. وی همچنین عیار زبان فارسی را در ترجمههایش ما به ما نشان داد.
در بخش بعدی مهران اسماعیلی استاد دانشگاه شهید بهشتی گفت: من در حوزه تاریخ صدر اسلام کار میکنم و به مناسبت موضوع این کتاب، از من برای این برنامه دعوت شده است. این کتاب در فصول اول دارد به ما کانتکس ارائه میدهد و ما را در بطن تاریخ ادیان و سایر موضوعات پیش میبرد. استاد خیلی جلوتر از زمان خودش بوده است. انتشار این کتاب اقدام بسیار مبارکی است و از گردآورنده آن باید تشکر کرد.
مرتضی هاشمی پور سردبیر مجله فردان هم گفت: خواندن مجادلههای قلمی که عباس زریاب خویی با دیگر اساتید داشته است، برای مخاطبان سودمند است. استاد یک مترجم زبردست هم بوده است. کتاب امروز حاصل زحمات علی بهرامیان است و خود او هم یکی از تاریخ نگاران ممتاز روزگار ما است.
همچنین سید طه مرقاتی خویی از مدیران اسبق وزارت ارشاد، ضمن بیان خاطرهای گفت: به خاطر همشهری بودن با استاد، ارادت ویژه ای به او داشتم و به حضور در این جلسه افتخار میکنم و از صحبتهای سخنرانان در مورد استاد، استفاده کردم.
در پایان اینمراسم، امین زریاب فرزند عباس زریاب خویی گفت: از خانه اندیشمندان علوم انسانی که این برنامه را تدارک دیدند و همچنین از سخنرانان و همه حضار تشکر میکنم. امیدوارم این کتاب مورد استفاده جامعه علمی کشور قرار بگیرد.