پاتریوت‌های ترامپ مناسبات جنگ اوکراین را تغییر می‌دهد؟
پاتریوت‌های ترامپ مناسبات جنگ اوکراین را تغییر می‌دهد؟

به گزارش خبر فوری،‌ سامانه‌های پاتریوت که به‌زودی به اوکراین ارسال خواهند شد، طی هفته‌های گذشته توانسته‌اند موشک‌های بالستیک قاره‌پیمای موسوم به «خنجر» روسیه را رهگیری کنند. این موشک‌ها که از جنگنده‌هایی در ارتفاع بیش از ۱۲ کیلومتر شلیک می‌شوند طبق ادعای ولادیمیر پوتین، با سرعتی ۱۰ برابر سرعت صوت ( ۱۰ ماخ) حرکت می‌کنند […]



به گزارش خبر فوری،‌ سامانه‌های پاتریوت که به‌زودی به اوکراین ارسال خواهند شد، طی هفته‌های گذشته توانسته‌اند موشک‌های بالستیک قاره‌پیمای موسوم به «خنجر» روسیه را رهگیری کنند. این موشک‌ها که از جنگنده‌هایی در ارتفاع بیش از ۱۲ کیلومتر شلیک می‌شوند طبق ادعای ولادیمیر پوتین، با سرعتی ۱۰ برابر سرعت صوت ( ۱۰ ماخ) حرکت می‌کنند و هر سیستم پدافند هوایی غربی را «بی‌فایده» می‌دانند.

با این حال، طی دو سال گذشته، حدود ۱۰ سامانه پاتریوت در شهرهایی مانند کی‌یف و اودسا، ده‌ها موشک خنجر  و همچنین موشک‌های کروز، بالستیک (از جمله موشک‌های کره شمالی)، جنگنده‌ها، هلیکوپترها و پهپادهای تهاجمی را سرنگون کرده‌اند.

تحلیلگران معتقدند این تسلیحات ممکن است برخی حملات روسیه را متوقف کند، اما خط قرمزی برای پوتین ایجاد نمی‌کند و نیازهای نظامی کی‌یف را به‌طور کامل برآورده نمی‌کند. در حمله‌ای در اواخر آوریل به کی‌یف، یک موشک روسی ساختمانی دوطبقه را ویران کرد که منجر به کشته شدن ۱۲ نفر و زخمی شدن ۸۷ نفر شد و به ده‌ها ساختمان دیگر آسیب رساند. پس از این حادثه، ترامپ در ۱۴ ژوئیه اعلام کرد که آمریکا سامانه‌های پاتریوت را از طریق متحدان ناتو به اوکراین خواهد فروخت.

کارشناسان می‌گویند استقرار این سامانه‌ها در شهرهای بزرگ اوکراین می‌تواند شدت حملات هوایی روسیه را کاهش دهد، اما به تنهایی کافی نیست. این اقدام نشان‌دهنده تغییر موضع ترامپ است که پیش‌تر از سیاست‌های حمایت‌کننده از اوکراین فاصله گرفته بود اما حالا با فشار ناتو و نیاز فوری کی‌یف به دفاع، این تصمیم را اتخاذ کرده است. با این حال، برخی سؤال می‌کنند که آیا این تسلیحات می‌توانند تعادل نظامی را به نفع اوکراین تغییر دهند یا صرفاً تأثیری محدود خواهند داشت.



منبع