کد خبر : ۲۰۸۷۸۸۱ | ۱۰ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۰۸:۲۴ | ۴٫۳K بازدید | ۳ دیدگاه اصلیترین حریف آسیایی و ضعف عجیب در سنگین وزن با وجود پیشرفت چشمگیر ژاپنیها، آنها در مجموع ۱۰ وزن کشتی آزاد همچنان پشت سر ایران حرکت میکنند. به گزارش “پایگاه خبری و […]
کد خبر : ۲۰۸۷۸۸۱ |
۱۰ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۰۸:۲۴ |
۴٫۳K بازدید |
۳
دیدگاه
اصلیترین حریف آسیایی و ضعف عجیب در سنگین وزن
با وجود پیشرفت چشمگیر ژاپنیها، آنها در مجموع ۱۰ وزن کشتی آزاد همچنان پشت سر ایران حرکت میکنند.
به گزارش “پایگاه خبری و تحلیلی امین ارسباران”، در سالهاى اخیر ژاپنیها با سرمایهگذاری جدی در کشتی به یکی از قطبهای این رشته در جهان تبدیل شدهاند و با کسب ۸ مدال طلا از مجموع ۱۸ طلا در سه رشته آزاد، فرنگی و زنان در المپیک پاریس همه چشمها را به خود خیره کردند.
در مسابقات جهانی اوزان غیرالمپیکی هم ژاپنیها درخشش ویژهای داشتند و البته طی روزهای اخیر به خاطر جایگاههای برتر کشتیگیران این کشور در رنکینگ اتحادیه جهانی به ویژه در سبکوزن مورد توجه کشتی دوستان قرار گرفتند.
با نگاهی به آخرین رنکینگ اتحادیه جهانی کشتی در بخش آزاد در سال ۲۰۲۴ به این نکته پی میبریم که ساموراییها با پیشرفتی چشمگیر در سبک وزن از ایران سبقت گرفتهاند و در ۵ وزن اول در میان سه نفر برتر رنکینگ قرار دارند. اما در اوزان سنگین دقیقا ماجرا برعکس است و ژاپنیها بدون داشتن کشتیگیر صاحبنام، نمایندگان خود را در جایگاههای نازلی مشاهده میکنند، در حالی ایران در ۵ وزن بالا در میان ۵ کشتیگیر برتر نماینده دارد.
در ادامه وزن به وزن به بررسی وضعیت کشتیگیران ایرانی و ژاپنی در رنکینگ پرداختیم:
۵۷ کیلو: رى هیگوچى (۱) – ابراهیم خوارى (۲۹)
قهرمان وزن ۵۷ کیلوگرم المپیک از ژاپن همچنان نفر اول رنکینگ این وزن به شمار میرود و ایران که در نهایت نتوانست در این وزن در المپیک نمایندهای داشته باشد، در سالهای گذشته هیچ کشتیگیر تراز اولی در ۵۷ کیلو به میدان نیاورده است. فاصله در این وزن بین نمایندگان ایران و ژاپن بسیار است و ری هیگوچی با رنک یک بالاتر از ابراهیم خواری با رنک ۲۹ جهان ایستاده است.
۶۱ کیلو: ماسانوسوکه اونو (۱) – رضا مومنی (۱۱)
شرایط در ۶۱ کیلوگرم نیز تقریبا مشابه وزن اول است. ماسانوسوکه اونو که پدیده مسابقات جهانی اوزان غیرالمپیکی لقب گرفت و مدال طلا را با نمایشی فوق العاده بر گردن آویخت، رنک یک این وزن را در شرایطی در اختیار دارد که ایران در ۶۱ کیلوگرم رضا مومنی را با رنک ۱۱ به عنوان اولین نفر این وزن معرفی کرده است.
۶۵ کیلو: کوتارو کیوکا (۲) – رحمان عموزاد (۱)
رحمان عموزاد توانسته معادلات را در سبک وزن برای ایران و ژاپن کمی بر هم بزند. او که مدال نقره المپیک را در کارنامه دارد، تنها ایرانی صدرنشین در ۱۰ وزن کشتی آزاد به حساب میآید. رحمان دارای رنک یک و پشت سر او کوتارو کیوکا دارای رنک دو این وزن هستند. اگرچه در فینال المپیک پاریس رحمان برابر این حریف ژاپنی شکست خورده بود!
۷۰ کیلو: یوشینوسوکه آئویاگی (۳)- سینا خلیلی (۹)
سیر برتری ژاپنیها در سبک وزن در ۷۰ کیلوگرم هم ادامه دارد و یوشینوسوکه آئویاگی که چندی قبل مدال نقره این وزن را در آلبانی کسب کرد، با در اختیار داشتن رنک ۳ بالاتر از سینا خلیلی جوان و جویای نام است که نتوانست در مسابقات جهانی به یکی از سکوها برسد.
۷۴ کیلو: دایچی تاکاتانی (۳)- یونس امامی (۱۰)
دایچی تاکاتانی از ژاپن که مدال نقره ۷۴ کیلو را در پاریس کسب کرد، هم اکنون در رنک سوم قرار دارد. او که فقط در فینال مقابل جمال اف ازبکستانی کم آورد، یکی از امیدهای ژاپن در این وزن خواهد بود که مدعیان زیادی دارد. از سوی دیگر ایران که چند سالی است در ۷۴ کیلو دچار ضعف شده، یونس امامی را با رنک ۱۰ پایینتر از ژاپنیها میبیند.
۷۹ کیلو: کوتا تاکاهاشی (۵) – محمد نخودی (۲)
با اینکه کوتا تاکاهاشی جوان از ژاپن بعد از سومی در مسابقات جهانی زیر ۲۳ سال توانست در رده سنی بزرگسالان هم برای کشورش یک مدال نقره در ۷۹ کسب کند، این کشتیگیر همچنان در رنک ۵ اتحادیه جهانی دیده میشود. از سوی دیگر محمد نخودی که سابقه کسب دو نقره جهانی را هم داشت، امسال برنز گرفت، اما فعلا در رده دوم ایستاده است.
۸۶ کیلو: هایاتو ایشیگورو (۹) – حسن یزدانی (۳)
شروع تزلزل ژاپنیها در کشتی آزاد از همین وزن ۸۶ کیلوگرم است که هایاتو ایشیگورو به عنوان بالاترین فرد دارای رنک ۹ جهان به حساب میآید. این کشتیگیر ژاپنی در المپیک پاریس حضور داشت، اما کاری از پیش نبرد. از سوی دیگر نام حسن یزدانی که اعلام کرده دیگر نمیخواهد در ۸۶ کیلو کشتی بگیرد، همچنان به عنوان نفر سوم رنکینگ این وزن دیده میشود.
۹۲ کیلو: ساتوشی میورا (۴۶) – کامران قاسمپور (۵)
ژاپنیها در ۹۲ کیلوگرم صاحب عنوان و جایگاه نیستند. ساتوشی میورا که قبلا در قهرمانی آسیا سابق شکست مقابل امیرحسین فیروزپور را دارد، به عنوان نفر اول ژاپن در این وزن صاحب رنک ۴۶ جهان است، در حالی که کامران قاسمپور با رنک ۵ دنیا یکی از مدعیان این وزن محسوب میشود.
۹۷ کیلو: هیبیکی ایتو (۴۶)- امیرعلی آذرپیرا (۵)
اوضاع در ۹۷ کیلو نیز برای ژاپنیها وخیم است. با اینکه امیرعلی آذرپیرا از ایران به عنوان یک پدیده در المپیک خودش را مطرح کرد و با شکست کایل اسنایدر ستاره آمریکایی توانست به مدال برنز برسد، اما بهترین جایگاه یک ژاپنی در رنکینگ این وزن در اختیار هیبیکی ایتو با رنک ۴۶ است! آذرپیرا هم فعلا در رنک ۵ قرار گرفته است.
۱۲۵ کیلو: کوکی یاماموتو (۵۰) – امیرحسین زارع (۲)
مهر برتری ایران برابر ژاپن را در سنگین وزن امیرحسین زارع زده است. دارنده طلای جهان و نقره المپیک در ۱۲۵ کیلو در حالی در رنک ۲ اتحادیه جهانی قرار گرفته که بهترین جایگاه ژاپنیها در این وزن نازل ترین جایگاه در تمام اوزان به شمار میرود. کوکی یاماموتو که افتخار خاصی در کارنامهاش دیده نمیشود، رنک ۵۰ دنیا را در اختیار دارد.