وزیر جهادکشاورزی: مخالف هرگونه رانت هستیم
وزیر جهادکشاورزی: مخالف هرگونه رانت هستیم

وزیر جهاد کشاورزی گفت: مخالف هرگونه رانت و انحصار هستیم و بنای دولت بر انجام کار سالم است و مقابل انحصار و زیاده خواهی‌ها می‌ایستیم. به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز آذربایجان شرقی، غلامرضا نوری قزلجه امروز در نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی در محل اتاق بازرگانی تبریز، با تاکید بر این‌که باید رویه‌ها […]

وزیر جهاد کشاورزی گفت: مخالف هرگونه رانت و انحصار هستیم و بنای دولت بر انجام کار سالم است و مقابل انحصار و زیاده خواهی‌ها می‌ایستیم.

وزیر جهادکشاورزی: مخالف هرگونه رانت هستیم

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز آذربایجان شرقی، غلامرضا نوری قزلجه امروز در نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی در محل اتاق بازرگانی تبریز، با تاکید بر این‌که باید رویه‌ها اصلاح شوند افزود: در خصوص تعرفه شکر، دوگانه برخورد می‌شد و هفته گذشته تعرفه یک درصدی برای این محصول مصوب شد تا از تب و تاب افزایش نرخ آن جلوگیری کنیم.

وی با اشاره به موضوع خرید به موقع کالا‌های وارداتی گفت: برنامه ریزی برخی از مراحل این کار برعهده جهادکشاورزی است ولی بخشی از فرایند در دست ما نیست و نیازمند بودجه ارزی است.

نوری ادامه داد: بسیاری از خرید‌ها باید در اوایل بهار و تابستان انجام شود ولی در آن زمان درآمد‌های کشور وصول نشده است تا پرداختها انجام شود، زیرا باید نفت فروخته شود و ارز برگردد تا به عنوان ارز ترجیحی برای کالا‌ها صرف شود.

وزیر جهادکشاورزی تاکید کرد: کمبودی از نظر هیچ کالایی در کشور نداریم و عرضه نکردن به دلیل تورم انتظاری است، زیرا تصمیمات برخی از دست اندرکاران این حوزه با حدس و پیش بینی باعث عدم عرضه و انجام احتکار می‌شود که به صورت جدی با این موارد برخورد می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: رویه غلطی در کشور وجود دارد و در ایام خاص سال دولت تحت فشار قرار می‌گیرد که به علت کمبود اقدام به واردات برخی کالا‌ها کند و بر این اساس پنج میلیارد دلار بدهی به دولت تحمیل شده است.

نوری گفت: برخی از سودجویی‌ها از بی انصافی هم فراتر رفته است و با سفره مردم بازی می‌شود بنابراین مجبور هستیم وارد موضوع شویم و با این نوع رفتار‌ها برخورد کنیم.

وی با اشاره به چالش اتحادیه‌های مرغ و تخم مرغ در دریافت مجوز صادرات از اتحادیه مرکزی گفت: دوست داریم کار‌ها را به دست تشکل‌ها بدهیم ولی بنا به تجربه گذشته که تشکل مربوطه اقدام به انحصار کرده بود، برنامه ریزی‌ها و جلسات بررسی انجام شده است تا اتحادیه به هر استان بنا به واحد‌های مرغداری سهم بدهد.

وزیر جهاد کشاورزی افزود: نمی‌توانیم به یک باره به دلیل بحث انحصارگری از طریق این اتحادیه کار‌ها را تعطیل کنیم و مشکل بزرگتری ایجاد شود، زیرا بازاری که در این حوزه ایجاد شده است باید با طی روندی، اصلاح شود.

وی از امضای قرارداد‌هایی برای روند واردات گندم و فراوری و صادرات مجدد آرد و خوراک دام خبر داد و گفت: تا زمانی که ارز ترجیحی داریم، سخت است که تولیدکنندگان، مواد اولیه را با ارز ترجیحی وارد، تبدیل به کالا کرده و صادر کنند.

یونس ژائله، رئیس اتاق بازرگانی تبریز نیز در این جلسه اظهار کرد: تولیدکنندگان مرغ تخم گذار می‌خواهند به جای اینکه مجوز صادرات را از اتحادیه بگیرد و به ازای هر صادرات، پولی به این اتحادیه واریز کنند، خودشان اقدام به صادرات کنند.

وی افزود: صادرات مرغ تخم گذار از طریق کارت‌های یکبار مصرف انجام می‌گیرد و ارزشان به کشور برنمی‌گردد که خلاف قانون کشور و نوعی تخلف محسوب می‌شود.

ژائله گفت: تاخیر در صدور مجور ثبت سفارش خرید محصول باعث می‌شود تا خرید دیرتر انجام بگیرد و قیمت محصول هنگام خرید بالاتر باشد که در این راستا با توجه به افزایش مصرف حبوبات در ایام ماه مبارک مضان پیش رو باید اکنون مجوز ثبت سفارش حبوبات صادر شود.

روح الله متفکر آزاد، عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به بحث انحصارگری در حیطه صادرات تخم مرغ اظهار کرد: قانونی برای انحصارگری در حوزه مرغداران نداریم و این موضوع باید اصلاح شود.

علی جعفری آذر، نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی نیز مشکل تخصیص نیافتن منابع بانک‌ها به آذربایجان شرقی و مشکلات بیمه روستایی را از جمله چالش‌های استان عنوان کرد.

مجید نصیرپور، نماینده مردم سراب در مجلس شورای اسلامی هم گفت: توسعه متوازن با سرعت متناسب نیازمند برنامه ریزی منسجم است و در این راستا باید اتاق فکری تشکیل شود و زنجیره‌ای از مشکلات را شناسایی و نقش خود در اقتصاد ملی و تامین امنیت غذایی را مشخص کنیم.

روسای اتحادیه‌های مرغ، دامی، صنایع غذایی، نهاده‌ها آذربایجان شرقی نیز در ادامه مشکلات فعالیت خود از جمله تفاوت قیمت تمام شده با قیمت بازاری، نبود سوخت جایگزین، افزایش ۲۵ درصدی کرایه حمل، مشکل تامین جوجه آرین، تعدد سامانه‌ها، کمبود جو در سامانه بازارگاه و افزایش قیمت روغن‌های قنادی را مطرح کردند.

وزیر جهاد کشاورزی صبح امروز به منظور افتتاح چند طرح در مجموعه صنعتی تراکتورسازی و شرکت در نشست با فعالان اقتصادی آذربایجان شرقی وارد تبریز شد.