جانشین فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: کشورمان با ۱۳۵ میلیون هکتار عرصههای منابع طبیعی جنگل، مرتع و بیابان جزو غنیترین کشورها است. به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی امین ارسباران به نقل از خبرگزاری صداوسیمای مرکز آذربایجان شرقی، ابراهیم پیرزادیان در همایش سفیران انفال منطقه ارسباران افزود: سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری […]
جانشین فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: کشورمان با ۱۳۵ میلیون هکتار عرصههای منابع طبیعی جنگل، مرتع و بیابان جزو غنیترین کشورها است.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی امین ارسباران به نقل از خبرگزاری صداوسیمای مرکز آذربایجان شرقی، ابراهیم پیرزادیان در همایش سفیران انفال منطقه ارسباران افزود: سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری با حدود ۱۴ هزار نفر همه امور منابع طبیعی و آبخیزداری کشور را مدیریت می کند.
وی با بیان اینکه بیش از چهار میلیون هکتار مساحت آذربایجان شرقی است ادامه داد: در حدود ۳۵۰ نفر نیروی انسانی سازمان منابع طبیعی وظیفه حفاظت و حراست از منابع طبیعی استان را برعهده دارند که این تعداد نیرو برای صیانت از منابع طبیعی کافی نیست و نیازمند این که از همیاران طبیعت و نیروهای مردمی استفاده شود.
پیرزادیان حفاظت از محیط زیست برای نسل حاضر و آینده را در گرو همکاری و هماهنگی همگانی عنوان کرد و گفت: در هر کجا که عرصه جنگلی بوده تمدن نیز بوده است که امروز متاسفانه توسط سودجویان تخریب می شود، و باوجود اینکه بیش از ۴۷۲ هزار نفر اعم از یگان حفاظتی و همیاران طبیعت و نیروهای مردمی از این موهبت الهی حفاظت می کنند اما باز هم شاهد قاچاق چوب هستیم.
جانشین فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی کشور با بیان اینکه مجموعه اکوسیستمهای موجود در کشور متعلق به همه مردم جامعه است گفت: مردمی سازی حفاظت از منابع طبیعی ظرفیتی مهم برای افزایش حفاظت از عرصههای منابع طبیعی کشور خواهد بود.
امام جمعه اهر هم در این همایش اجرای طرحهای آبخیزداری را از امور مهم صیانت از منابع طبیعی برشمرد و گفت: یکی از طرحهای جامع برای حفاظت از منابع طبیعی و جلوگیری از فرسایش خاک اجرای طرحهای آبخیزداری است که متاسفانه در منطقه ما کمتر شاهد آن هستیم.
حجت الاسلام والمسلمین جواد حاجی زاده با بیان اینکه منطقه ارسباران منطقه زرخیزی است افزود: ارسباران از لحاظ دامداری، کشاورزی، منابع طبیعی، جنگلها و معادن غنی است و باید در خصوص حفاظت از انفال اهتمام ویژهای صورت گیرد.
وی بر ضرورت آگاه سازی مردم برای جلوگیری از آتش سوزیهای مراتع نیز تاکید کرد و گفت: جلوگیری از آتش سوزیهای عمدی و غیر عمدی مراتع و جنگلها و همچنین تخریب جنگلها توسط مردم و ماموران یگان حفاظت منابع طبیعی گامی برای صیانت از زیست بوم خواهد بود.
مسئول نمایندگی ولی فقیه در جهاد کشاورزی استان هم گفت: روحانیون بهترین ظرفیت در خصوص آگاه سازی جامعه در موضوع انفال هستند.
حجت الاسلام مجید نجفی با اشاره به تغیرات اقلیمی منطقه گفت: کشاورزی غلط عاملی در تخریب منابع خاکی و طبیعی منطقه است که ضرورت دارد با اصلاح الگوی کشت و فرهنگ سازی در خصوص استفاده از روشهای نوین کشاورزی از فرسایش خاک و هدررفت آب در این بخش جلوگیری شود.
وی بستر سازی برای تولید را گامی مهم برای تولید و اشتتغال و جلوگیری از مهاجرت در روستاها برشمرد و گفت: واگذاری زمین برای طرحهای کوچک کشاورزی و صنعتی توسط جهاد کشاورزی صورت می گیرد ومتقاضیان می توانند در این خصوص به ادارات شهرستانها مراجعه کنند.