هدف‌گذاری تولید ۳۹۲ هزار تن محصولات گلخانه‌ای در آذربایجان شرقی
هدف‌گذاری تولید ۳۹۲ هزار تن محصولات گلخانه‌ای در آذربایجان شرقی

رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی گفت: یکی از برنامه‌های اصلی استان در این دوره، افزایش تولید محصولات در محیط‌های کنترل‌ شده همچون گلخانه‌ها است. به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی امین ارسباران به نقل از خبرگزاری صداوسیمای مرکز آذربایجان شرقی، شهرام شفیعی در سمینار فرمانداران استان افزود: تا پایان برنامه حداقل ۳۹۲ هزار تن تولید […]

رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی گفت: یکی از برنامه‌های اصلی استان در این دوره، افزایش تولید محصولات در محیط‌های کنترل‌ شده همچون گلخانه‌ها است.

هدف‌گذاری تولید ۳۹۲ هزار تن محصولات گلخانه‌ای در آذربایجان شرقی

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی امین ارسباران به نقل از خبرگزاری صداوسیمای مرکز آذربایجان شرقی، شهرام شفیعی در سمینار فرمانداران استان افزود: تا پایان برنامه حداقل ۳۹۲ هزار تن تولید گلخانه‌ای برای استان هدف‌گذاری شده است.

وی با بیان اینکه برنامه هفتم توسعه کشور هدف مهمی برای اصلاح الگوی مصرف آب در بخش کشاورزی تعیین کرده گفت: بر اساس این برنامه، باید سالانه سه میلیارد مترمکعب از مصرف آب در بخش کشاورزی کاهش یابد که در مجموع ۱۵ میلیارد مترمکعب در طول اجرای برنامه خواهد بود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان ادامه داد: این موضوع با ۲ محور اصلی دنبال می‌شود؛ نخست افزایش بهره‌وری آب در بخش کشاورزی و دوم، رسیدن به شاخص تولید ۲.۶ کیلوگرم محصول به ازای هر مترمکعب آب مصرفی تا پایان برنامه است.

شفیعی با تأکید بر شرایط بحرانی منابع آبی در استان گفت: کاهش شدید بارندگی در سال زراعی جاری، ضرورت برنامه‌ریزی دقیق و تعامل بین‌بخشی را بیش از پیش آشکار کرده است. در این راستا، از فرمانداران درخواست داریم با همکاری شرکت آب منطقه‌ای، به تأمین مکفی و به موقع آب مورد نیاز برای کشت‌های بهاره و پاییزه اقدام کنند.

وی افزود: در حوزه خودکفایی نیز متوسط وزنی ضریب خودکفایی محصولات اساسی کشاورزی شامل گندم، جو، برنج، حبوبات، گوشت قرمز و سفید و شکر باید تا پایان برنامه به ۹۰ درصد برسد. برای محصولات اساسی دیگر مانند ذرت و دانه‌های روغنی نیز این عدد ۴۰ درصد در پایان برنامه تعیین شده است.

شفیعی به چالش واردات نهاده‌های دامی نیز اشاره کرد و گفت: با هدف کاهش وابستگی به واردات نهاده‌های دامی تراریخته، برنامه‌ریزی شده است که سالانه پنج درصد از واردات کاسته شود و این میزان در پایان برنامه به ۲۵ درصد کاهش یابد.

وی همچنین از افزایش ۵۰ درصدی بهره‌وری تولید در واحد سطح تا پایان برنامه به عنوان یکی دیگر از شاخص‌های کلیدی برنامه هفتم یاد کرد و افزود: این هدف نیازمند تغییرات اساسی در شیوه‌های تولید، بهره‌گیری از فناوری نوین و همراهی جدی کشاورزان است.

رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی با تأکید بر مدیریت بهینه منابع آب گفت: در راستای کاهش مصرف آب و افزایش بهره‌وری، برنامه اصلاح الگوی کشت به‌صورت دقیق و علمی تدوین و به تفکیک محصول و شهرستان به تمامی مدیریت‌های جهاد کشاورزی شهرستان‌ها ابلاغ شده است. این برنامه نقشه راه ما برای دستیابی به امنیت غذایی پایدار در شرایط تغییرات اقلیمی است.

شفیعی خاطرنشان کرد: در سال گذشته ۱۳۲۰ تن گوشت قرمز گرم و ۴۰۰ تن گوشت قرمز منجمد وارداتی برای تنظیم بازار در آذربایجان شرقی توزیع شد که بخشی از گوشت منجمد وارداتی نیز از طریق شرکت‌ها و فروشگاه‌های خصوصی در استان عرضه شده است.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان گفت: پایداری تولید، حفظ امنیت غذایی و تثبیت رتبه‌های تولید استان در کشور در گرو همکاری همه‌جانبه و تعهد جدی تمامی دستگاه‌ها به‌ویژه فرمانداری‌ها و شرکت‌های تأمین آب بوده و تنها در سایه این همکاری می‌توان از بحران آب عبور کرد و به اهداف کلان توسعه‌ای دست یافت.

وی با اشاره به اینکه در حوزه محصولات اساسی رشد قابل توجهی حاصل شده است گفت: تولید گندم در سال گذشته، به ۸۰۰ هزار تن و تولید شیر خام به ۶۶۵.۹ هزار تن رسید.

شفیعی ادامه داد: تولید تخم‌مرغ در این مدت به ۱۰۱.۵ هزار تن رسید و گوشت مرغ نیز، به میزان ۱۰۰.۳۶ هزار تن تولید شد که این ارقام بیانگر جهش تولید در محصولات پروتئینی و لبنی استان است.

وی با تأکید بر لزوم بهره گیری از ظرفیت‌های منحصر‌به‌فرد استان گفت: آذربایجان شرقی در بسیاری از محصولات رتبه‌های برتر کشوری را دارد؛ به طوری‌که در ۲۰ محصول استراتژیک و شاخص دارای رتبه‌های یک تا هفت است. این استان رتبه اول در تولید زردآلو، قیسی، سنجد، نخودچی، لپه و نهال لیبل دار را دارا است و در تولید گردو، عدس، عسل، سیب، آلبالو و زغال اخته دارای رتبه دوم است. همچنین رتبه سوم کشور در تولید تخم‌مرغ، گوشت قرمز و شفتالو نیز به این استان اختصاص دارد.