کد خبر : ۲۰۸۲۹۸۰ | ۱۹ آبان ۱۴۰۳ ساعت ۱۰:۲۷ | ۲۱۳ بازدید | ۰ دیدگاه مهرعلیزاده: رئیس فدراسیون بینالمللی ورزشهای زورخانهای و کشتی پهلوانی از منتفی شدن تشکیل یک فدراسیون موازی با این فدراسیون که سال قبل اقداماتی درخصوص آن انجام شده بود، خبر داد. به گزارش […]
کد خبر : ۲۰۸۲۹۸۰ |
۱۹ آبان ۱۴۰۳ ساعت ۱۰:۲۷ |
۲۱۳ بازدید |
۰
دیدگاه
مهرعلیزاده:
رئیس فدراسیون بینالمللی ورزشهای زورخانهای و کشتی پهلوانی از منتفی شدن تشکیل یک فدراسیون موازی با این فدراسیون که سال قبل اقداماتی درخصوص آن انجام شده بود، خبر داد.
به گزارش “پایگاه خبری و تحلیلی امین ارسباران” و به نقل از تسنیم، احمد دنیامالی وزیر ورزش و جوانان چند روز قبل با محسن مهرعلیزاده رئیس فدراسیون بینالمللی ورزشهای زورخانهای و کشتی پهلوانی و مهرعلی باران چشمه رئیس فدراسیون ایران طی جلسهای مشترک صحبت کرد و نکاتی را به طرفین یادآور شد.
دلیل برگزاری این نشست مشترک اختلافاتی بود که بین فدراسیون بینالمللی و فدراسیون ایران وجود دارد؛ اختلافاتی که سال گذشته پس از تأسیس یک فدراسیون جهانی دیگر به اوج رسید.
مهرعلیزاده در گفتوگو با خبرنگار ورزشی، درباره نشست اخیر با وزیر ورزش اظهار داشت: جلسه بسیار خوب و ارزشمندی بود و ۲٫۵ ساعت هم طول کشید. با توجه به سابقه دوستی و رفاقتی که از بیش از دو دهه با وزیر داشتیم، فرصتی داد و صحبت کردیم. بحث اصلی عمدتاً روی دستور مقام معظم رهبری بود که بیست سال قبل به من اعلام کردند؛ مبنی بر اینکه «این ورزش را بینالمللی کنید». اخیراً هم گزارشی را خدمت او دادم و پیرو گزارشهای متعدد قبلی، ایشان در صحبتهای خود عنوان کردند که «تلاش کنید ورزش زورخانهای و گود ایرانی را در میادین بین المللی و آسیایی و المپیک نشان دهید، چرا که این ورزش هم زیباست، هم پر معنا و دارای شکل و نظام ویژهای بوده و حاکم بر ورزشهای دیگر است». من همواره در گزارشهای متعددی که ارائه میکنم، توضیحاتی درباره فعالیت فدراسیون بینالمللی داده و میدهم. در این فدراسیون ۸۵ کشور از ۵ قاره عضو هستند. این کشورها این رشته را شناختهاند و خودشان مربی دارند؛ مربیای که به زبان فارسی شعر میخواند، هم مرشد هستند، ضرب و زنگ میزند. ضمن اینکه ۲ هزار ورزشکار بینالمللی فعال هستند که در مسابقات شرکت میکنند.
وی افزود: در این ۲۰ سال گذشته آنچه مورد نظر مقام معظم رهبری بود، یعنی توسعه گود و… که شخصاً در اوایل حضورم به عنوان رئیس تربیت بدنی بیان کردند، اجرا شده است. ما در جلسه اخیر هم روی این مسئله تاکید داشتیم. وزیر هم محبت کرد و از کارهایی که میشود، تجلیل به عمل آورد. علاوه بر آن روی چند نکته دیگر هم تاکید شد. یکی از موضوعات، پرداخت معوقات دو سال گذشته بود. ما بر اساس مصوبات وزارتخانه باید هر سال ۵۰ میلیارد بودجه داشته باشیم که ۲ سال معوقات روی هم ۱۰۰ میلیارد تومان میشود. وزیر نیز همان جا دستور داد که هر طور شده، این موضوع را در اسرع وقت تنظیم کرده و بدهند. موضوع دیگر هم نحوه تنظیم بودجه برای سال آینده بود که طبیعتاً باید بیشتر شود. دنیامالی همان جا به شروین اسبقیان و برنا فیروزی معاونان ورزشی و همچنین مالی دستور داد و قرار شد در اسرع وقت انجام بدهند. با توجه به اینکه سازمان برنامه و بودجه هم این مطلب را تایید کرده، به وزارت ورزش نامه نوشته که سال آینده این رقم را به ما بدهند و معوقات را هم بپردازند.
مهرعلیزاده در پاسخ به این سوال که «آیا درباره تشکیل فدراسیون جدید جهانی که سال گذشته به جود آمد، با دنیامالی صحبت کردید؟» گفت: بارانچشمه گفت که این مسئله منتفی است. سازمان بازرسی قبلاً طی سه نامه مواردی را مطرح کرده بود که یکی از آنها بحث موازیکاری بود. رئیس سازمان برنامه و بودجه هم نوشته بود که در حالی که فرمان رهبری درخصوص گسترش ورزش زورخانهای انجام شده و این کار را به نحو احسن انجام میشود، چرا کار تکراری انجام دادهاند و این کار را در اسرع وقت متوقف کنند. سازمان بازرسی حتی وزیر پیشین را هم خواستند که چرا شما این کار را کردید؟ البته وزیر سابق گفت که خبر نداشته است و باران چشمه هم چنین مطلبی را عنوان کرد. البته که ما میدانیم سازمان بازرسی حتی مدیر حقوقی وزارت ورزش را صدا کرد و دستور مشخص داد که چنین کاری انجام نشود. به هر حال بارانچشمه در این جلسه گفت که این کار صورت نگرفت، چون روزهای آخر فعالیت کیومرث هاشمی انجام می شد.
وی عنوان کرد: دنیامالی از این قضایا مطلع بود و گفت که در حوزه ورزش مسئولیتی نداشته و فقط یک نماینده بوده است، اما چون این رشته را میشناخته و چند سال هم خزانهدار فدراسیون جهانی بود، از شنیدن این مسائل ناراحت شده است. او میگفت منهای اینکه الان وزیر است، از این کاری که صورت گرفته ناراحت شده، چون متوجه شده که دستور رهبری منحرف میشود.
رئیس فدراسیون بینالمللی ورزشهای زورخانهای و کشتی پهلوانی درباره هزینههای اجلاسی که سال قبل برای تشکیل یک فدراسیون جهانی جدید هزینه شد، گفت: این سوالی است که در سه نامه بازرسی کل کشور به آن اشاره شده است. سازمان بازرسی گفته که اولاً باید جلوی این کار تکراری گرفته شود. حتی گفته بودند که با این کار، برای کشورهای رقیب که هزینه هم میکنند تا صاحب این ورزش شوند، بدآموزی میشود. نهایتش صحبتهای سازمان بازرسی این بوده که این کار تمام شود.
مهرعلیزاده ادامه داد: در بخش اول از سه فقره هزینهای که انجام شد، چهل نفر را از کشورهای خارجی تحت عنوان «چگونگی جهانیسازی ورزش زورخانهای» به ایران دعوت کردند. مگر این رشته جهانی سازی نشده و ۸۵ کشور عضو آن نیستند؟ مگر فدراسیون جهانی ۲ هزار نفر عضو ندارد؟ شما چه چیزی را میخواستید که ۴۰ نفر را آوردید، هزینه کردید، پول بلیت دادید. همه این برنامه ۱۷ میلیارد هزینه به دنبال داشت.
وی تصریح کرد: به آنها گفته شده که چه کسی دستور برای این هزینهها داده و از چه کسی دستور داشتید و بعد از آن هم مسابقه در تبریز و اصفهان برگزار کردید. بگویید که پولش را از کجا آوردید و چه کسی به شما اجازه داده برای این کار هزینه کنید، آن هم در حالی که این پول باید برای توسعه ملی این رشته در داخل کشور هزینه میشد. همانطور که گفتم، این ۱۷ میلیارد فقط یک فقره از هزینههاست که آن هم رقم کمی نیست. سوال بازرسی این است که این هزینه در جهت توسعه این رشته در داخل کشور است، به چه اجازهای برای بیرون از کشور هزینه شده است؟
رئیس فدراسیون بینالمللی ورزشهای زورخانهای و کشتی پهلوانی گفت: این خبر را داریم که مسئله ثبت فدراسیون جدید با آمدن وزیر جدید و ناراحتیاش منتفی شده است. البته در همان روزهای آخر حضور کیومرث هاشمی فشار میآوردند که هرطور شده، ثبت کنند. بدین ترتیب مسئله ثبت منتفی شد و بازرسی منتظر جواب است که این پول از کجا آوردند و چرا در این زمینه هزینه شد.
مهرعلیزاده در پاسخ به این سوال که «پس تشکیل فدراسیون جدید کلاً منتفی شد؟» اظهار داشت: بله، منتفی شد. بنا به گفته باران چشمه در این جلسه و همچنین بازرسی کل کشور که مدیر حقوقی وزارت را صدا زده و تذکر داده بود، به نظر میآید اگر دروغی نباشد، منتفی شده است. وزیر ورزش در جلسه سهشنبه پیرامون فدراسیون ملی تذکر داد که کارهایش را همانند سایر کشورها براساس اساسنامه فدراسیون بینالمللی هماهنگ کند. این همان شرایطی است که سایر فدراسیونهای جهانی هم وجود دارد.
وی تصریح کرد: من به دنیامالی مثال زدم زمانی که رئیس فدراسیون قایقرانی بود، آیا یکبار شد که یک مسابقه بینالمللی را بدون هماهنگی با فدراسیون جهانی مطبوعش انجام بدهد؛ که دنیامالی پاسخ داد «هرگز». من عنوان کردم دوستان میخواستند یک فدراسیون بینالمللی دیگر را ثبت کنند و ما هم دو سه بار تذکر دادیم که این کار خلاف است و باید اجازه بگیرند، اما این کار را نکردند. وزیر ورزش به باران چشمه گفت که باید براساس آنچه که اساسنامه میگوید که همان تبعیت از قوانین فدراسیون جهانی است، کار را انجام بدهند.
رئیس فدراسیون بینالمللی ورزشهای زورخانهای و کشتی پهلوانی خاطرنشان کرد: شناسایی و جذب نیروهای مستعد ورزشهای زورخانه در داخل کشور و به دنبال آن، افزایش استفاده از نیروهای داخلی در رویدادهای بینالمللی در همکاری متقابل دیده شده است. من در جلسه سهشنبه گفتم که به باران چشمه حکم مشاور عالی دادهام و او هر روزی که میتواند، بیاید و همکاری کند. ما و فدراسیون ملی با توجه به سرمایههایی داریم، باید بتوانیم از آنها حداکثر استفاده را در جهت توسعه بینالمللی داشته باشیم.
مهرعلیزاده در پاسخ به این سوال که «با این تفاسیر، آیا همه روابط گل و بلبل شد؟»، گفت: انشاءلله، البته اگر به حرفهایی که زده شده، عمل شود. انصافاً دنیامالی در این قضیه و در جهت اینکه همکاری و دوستیها بیشتر شود، خیلی تلاش کرد. او گفت چیزی که این همکاری را کُند میکند و داستانهایی که در گذشته وجود دارد، باید تمام شود. من هم به باران چشمه گفتم که فقط مسئول فدراسیون داخلی نیست، بلکه به عنوان یک دوست و کسی که از قبل با ما همکاری داشته، اینجا (فدراسیون جهانی) هم متعلق به آنها است و همکاری کند که باران چشمه هم قول مساعد برای همکاری داد.
وی در پایان گفت: این پهلوانان و مرشدان و پیشکسوتان طی این ۲۰ سال ذخایر ما هستند و به ما کمک کردند و همچنان هم این کار را انجام میدهند که جای تشکر دارد.