ماجرای اعتراض بورس به واریز سود سهام عدالت ۵ میلیون تومانی چه بود؟
ماجرای اعتراض بورس به واریز سود سهام عدالت ۵ میلیون تومانی چه بود؟

| ۱۴۰۳/۰۹/۱۰ ۱۲:۳۰:۳۷ واریز سود سهام عدالت این روزها خبرهای ضدونقیضی را در صدر اخبار رسانه‌ها نشانده است. از آنجا که سومین مرحله از واریز سود سهام عدالت ماه‌هاست که به تعویق افتاده، هر گونه خبری درباره سود سهام عدالت، برای سهامداران جذاب شده است. این روند اما دوباره گزک به دست کلاهبرداران اینترنتی داده […]


ماجرای اعتراض بورس به واریز سود سهام عدالت ۵ میلیون تومانی چه بود؟


|


۱۴۰۳/۰۹/۱۰ ۱۲:۳۰:۳۷

واریز سود سهام عدالت این روزها خبرهای ضدونقیضی را در صدر اخبار رسانه‌ها نشانده است. از آنجا که سومین مرحله از واریز سود سهام عدالت ماه‌هاست که به تعویق افتاده، هر گونه خبری درباره سود سهام عدالت، برای سهامداران جذاب شده است. این روند اما دوباره گزک به دست کلاهبرداران اینترنتی داده و هشدار سازمان بورس درباره کلاهبرداری پیامکی و اینترنتی را به دنبال داشته است. اما سود سهام عدالت چقدر است و چرا مبالغ متفاوتی درباره آن اعلام می‌‍شود؟

به گزارش تجارت نیوز، به‌تازگی پیامکی در فضای مجازی منتشر شده که هشدار سازمان بورس به سهامداران عدالت را در پی داشته است. در این پیامک که به صورت گسترده در حال انتشار است، آمده: «به دستور وزارت تعاون، پرداخت سود سهام عدالت تیرماه ۱۴۰۳ آغاز شده و تنها یک روز مهلت است با تکمیل فرم سود سهام عدالت در صف دریافت کنندگان سود سهام عدالت قرار بگیرید.»

مهدی حاجی‌وند، دستیار رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در امور سهام عدالت با تکذیب این پیامک، توضیح داده است که هر از گاهی افراد سودجو با انتشار این قبیل مطالب در فضای مجازی، اقدام به کلاهبرداری به خصوص در زمینه سهامداران عدالت می‌کنند. 

او هشدار داده است که سودجویان با ارسال لینک و پیوندهای مختلف از افراد درخواست می‌کنند اطلاعات سجلی و شماره حساب و اطلاعات کارت‌های بانکی خود را به این درگاه‌های الکترونیک وارد کنند، که در نتیجه این اتفاق، اطلاعات افراد بویژه اطلاعات حساب بانکی آن‌ها هک شده، و مورد سواستفاده قرار می‌گیرد. 

حاجی‌وند در گفت‌وگو با سنا تاکید کرده است: افراد سودجو حساب کاربری افراد مختلف را هک کرده و از طریق این افراد که ممکن است از دوستان و آشنایان باشند، این دسته از پیغام‌ها را برای ما ارسال می‌کنند. این اقدام که با هدف باورپذیری بیشتر این پیغام‌ها اتفاق می‌افتد، معمولا موجب می‌شود تا دریافت‌کنندگان پیغام‌ها با انگیزه بیشتری اقدام به ارائه اطلاعات کنند.

دستیار رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در امور سهام عدالت تاکید کرده است که پیام‌هایی از جمله ثبت‌نام جدید و دریافت سود سهام عدالت که با هدف کلیک کردن بر روی پیوندها و لینک‌های ارسالی و در پی آن ثبت نام و ارائه اطلاعات سجلی و بانکی افراد ارسال می‌شود، تماما کلاهبرداری است. 

حاجی‌وند گفته است که در حال حاضر ثبت‌نامی برای سهام عدالت وجود ندارد. همچنین برای دریافت سود سهام عدالت نیز به مراجعه سهامداران به سایت یا درگاه‌های الکترونیک و ارائه اطلاعات شخصی و بانکی نیازی نیست.

سود سهام عدالت چقدر است؟

طی روزهای اخیر ارقام مختلفی درباره سود سهام عدالت مرحله سوم که قرار بود ماه‌ها قبل به حساب دارندگان سبد سهام عدالت واریز شود، اعلام و منتشر شده است. از سه میلیون تومان تا پنج میلیون تومان برای هر نفر! اما سود سهام عدالت چقدر است؟ 

سود سهام عدالت برای هر فرد بسته به ارزش برگه سهام عدالت او متفاوت خواهد بود. آخرین بار اسفند ۱۴۰۲ بود که سود سهام عدالت (مرحله دوم پرداخت سود سال ۱۴۰۱) واریز شد. در آن زمان، شرکت سپرده‌گذاری مرکزی کل مبلغ سود واریز شده را ۲۲ هزار میلیارد تومان اعلام کرد که این رقم ۲.۵ هزار میلیارد تومان کمتر از سود وصول شده در سال جاری است و اگر سود شرکت مپنا هم وصول شود این اختلاف به سه هزار میلیارد تومان می‌رسد. 

گفتنی است، در اسفندماه ۱۴۰۲، دارندگان سبد سهام عدالت ۴۹۲ هزار تومانی مبلغ ۴۴۶ هزار تومان، دارندگان سبد سهام عدالت ۵۳۲ هزار تومانی مبلغ ۴۸۲ هزار تومان و سبد سهام یک میلیون تومانی ۹۰۶ هزار تومان سود دریافت کرده‌اند. 

حالا با توجه به اینکه سود سهام عدالت وصول شده در این مرحله بیشتر از مرحله قبل است، احتمالاً دارندگان سهام عدالت سود بیشتری نسبت به مرحله قبل دریافت می‌کنند اما اختلاف این مبالغ چندان زیاد نخواهد بود.