زبان اردو بدون زبان فارسی تکمیل نمی‌شود
زبان اردو بدون زبان فارسی تکمیل نمی‌شود

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی امین ارسباران به نقل از خبرگزاری مهر، کنفرانس «صلح، وحدت ملی و همبستگی اجتماعی» در سالن علامه اقبال مسجد فیصل برگزار شد. در این کنفرانس، کهیل داس کوهستانی وزیر امور دینی و همبستگی بین‌المذاهب دولت پاکستان، اسقف اعظم روآن ویلیامز، اسقف اعظم سابق کانتربری، اساتید دانشگاه‌ها و رهبران احزاب […]

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی امین ارسباران به نقل از خبرگزاری مهر، کنفرانس «صلح، وحدت ملی و همبستگی اجتماعی» در سالن علامه اقبال مسجد فیصل برگزار شد. در این کنفرانس، کهیل داس کوهستانی وزیر امور دینی و همبستگی بین‌المذاهب دولت پاکستان، اسقف اعظم روآن ویلیامز، اسقف اعظم سابق کانتربری، اساتید دانشگاه‌ها و رهبران احزاب دینی و سیاسی و نمایندگان کشورهای مختلف نیز حضور داشتند.

ضیا الحق رئیس بخش مطالعات اسلامی بر اهمیت یادگیری زبان فارسی تأکید کرد و گفت: خانه فرهنگ ایران در راولپندی مرکزی است که به آموزش زبان فارسی می‌پردازد و بدون زبان فارسی، زبان اردو تکمیل نمی‌شود.

وی با اشاره به اینکه فارسی، زبان مهم اسلام در شبه‌قاره است و بسیاری از کتاب‌های دینی ما به زبان فارسی است، افزود: ما نیاز به آموزش زبان فارسی داریم تا بتوانیم بهتر با فرهنگ، تاریخ و علوم دینی خود ارتباط برقرار کنیم.

رئیس بخش مطالعات اسلامی گفت: زبان فارسی نه تنها به درک عمیق‌تری از روابط دینی کمک می‌کند، بلکه بخش مهمی از میراث علمی و فرهنگی ما را تشکیل می‌دهد.

رئیس بخش مطالعات اسلامی گفت: چالش‌های جهانی مانند درگیری‌های مذهبی، بی‌ثباتی سیاسی و شکاف‌های اجتماعی همچنان در حال تشدید است، این سمینار بر بررسی این موضوع متمرکز شد که چگونه سنت‌های مذهبی مختلف می‌توانند در ایجاد پل‌های تفاهم، تقویت یکپارچگی ملی و ترویج همزیستی مسالمت‌آمیز در جوامع با تنوع فزاینده کمک کنند.

در ادامه مهدی طاهری مسئول خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در راولپندی گفت: اگر ما تلاش کنیم و یکدیگر را درک کنیم و به فرهنگ‌ها و عقاید یکدیگر احترام بگذاریم، این باعث ایجاد فضای صلح و همبستگی در سطح جهانی خواهد شد.

وی افزود: بیشتر جنگ‌ها و درگیری‌ها در دنیا به دلیل سوءتفاهم‌ها و عدم درک یکدیگر بوده است و اگر ما مسیر تفاهم و همدلی را دنبال کنیم، هیچ‌گاه فضای جنگ و خشونت در هیچ کجای دنیا ایجاد نخواهد شد.

بدون زبان فارسی، زبان اردو تکمیل نمی‌شود

طاهری گفت: صلح به مراتب بهتر از هر نوع درگیری است. وقتی ما با یکدیگر صلح می‌کنیم و از طریق گفت‌وگو مسائل خود را حل می‌کنیم، این نه تنها روابط ما را بهبود می‌بخشد، بلکه باعث تقویت اعتماد میان افراد می‌شود و این برای ایجاد صلح در جامعه ضروری است.

وی ادامه داد: خانه فرهنگ ایران در راولپندی آمادگی کامل برای همکاری در برگزاری این‌گونه کنفرانس‌ها را دارد. این‌گونه گردهمایی‌ها برای برقراری صلح و همبستگی جهانی ضروری هستند.‌

کهیل داس وزیر امور دینی و همبستگی بین‌المذاهب گفت: در راه استقلال پاکستان، تمامی اقوام و مذاهب نقش داشته‌اند و به همین دلیل دولت تلاش می‌کند جشن‌های ملی اقلیت‌ها را به‌طور ویژه و با حضور آنان برگزار کند.

اسقف اعظم روآن ویلیامز، اسقف اعظم سابق کانتربری گفت: بینش‌هایی در مورد نقش حیاتی ایمان در شکل دادن به اقدامات فردی و جمعی به سمت صلح اشاره می‌کنند.

وی در مورد نقش بالقوه ایمان در ایجاد صلح و ایجاد جوامع تاب آوری صحبت کرد. او گفت که پاکستان چالش‌های جدی دارد اما تاریخ و ظرفیت آن برای بسیاری الهام بخش است. اقبال و محمد علی جناح بزرگ‌ترین شخصیت‌های تاریخ معاصر اسلام هستند. برای پاکستان مایه افتخار و افتخار است که هر دو گوهر از پاکستان هستند.

از دیگر سخنرانان این سمینار می‌توان به طیبه بخاری پژوهشگر دینی، اعضای هیئت علمی، افسران، دانشجویان و رهبران مذاهب مختلف اشاره کرد.