ثبت غار چپر مراغه در فهرست ذخایر ژنتیکی کشور
ثبت غار چپر مراغه در فهرست ذخایر ژنتیکی کشور

غار ۲۰۰ میلیون ساله چپر مراغه به عنوان یکی از ذخایر ژنتیکی سازمان حفاظت محیط زیست به ثبت رسیده است. به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی امین ارسباران به نقل از خبرگزاری صداوسیمای مرکز آذربایجان شرقی رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان مراغه گفت: غار چپر با ۲۰۰ میلیون سال قدمت در دوره اول زمین […]

غار ۲۰۰ میلیون ساله چپر مراغه به عنوان یکی از ذخایر ژنتیکی سازمان حفاظت محیط زیست به ثبت رسیده است.

ثبت غار چپر مراغ در فهرست ذخایر ژنتیکی کشور

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی امین ارسباران به نقل از خبرگزاری صداوسیمای مرکز آذربایجان شرقی رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان مراغه گفت: غار چپر با ۲۰۰ میلیون سال قدمت در دوره اول زمین شناسی تشکیل شده است.

غلامرضا زارع افزود: با توجه به قدمت، وسعت و جاذبه‌های درون غار این اثر طبیعی در کمیته ملی غار شناسی کشور به عنوان یکی از ذخایر ژنتیکی سازمان محیط زیست به ثبت رسیده است.

وی اضافه کرد: با ثبت این اثر هرگونه انجام کار‌های عمرانی، حفاری، تغییر کاربری و برداشت مواد معدنی به شعاع ۳ کیلومتر از دهانه غار ممنوع است.

به گفته رئیس اداره حفاظت محیط زیست مراغه، این اثر طبیعی همانند مناطق حفاظت شده، حفاظت خواهد شد.

ثبت غار چپر مراغ در فهرست ذخایر ژنتیکی کشور

غار چپر در سه طبقه دارای تالار‌های کوچک، بزرگ، دالان‌های پیچ در پیچ و پوشیده از قندیل‌های گُل کَلمی و آبشار‌های آهکی است.

به خاطر تنگ بودن دهانه غار، ورود آن توسط افراد غیر فنی سخت و در گذشته تنها غار نوردان حرفه‌ای از این جاذبه زیبا دیدن کرده اند.

غار چپر در دامنه دره‌ای زیبا به همین نام در شرق روستای چوان سفلی در شمال شرقی شهر مراغه قرار گرفته است.