توسعه سواحل و بنادر کشور «بی‌برنامه» است
توسعه سواحل و بنادر کشور «بی‌برنامه» است

امیر سرتیپ نصیرزاده: وزیر دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح خواستار تقویت اقتدار ایران در دریا شد و از بی برنامه بودن توسعه سواحل و بنادر کشور انتقاد کرد. به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی امین ارسباران به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، امیر سرتیپ عزیز نصیرزاده در گردهمایی معاونین ستاد و فرماندهان مناطق و […]

امیر سرتیپ نصیرزاده:

وزیر دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح خواستار تقویت اقتدار ایران در دریا شد و از بی برنامه بودن توسعه سواحل و بنادر کشور انتقاد کرد.

توسعه سواحل و بنادر کشور «بی‌برنامه» است

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی امین ارسباران به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، امیر سرتیپ عزیز نصیرزاده در گردهمایی معاونین ستاد و فرماندهان مناطق و پایگاه‌های نداجا گفت: اقتدار ایران در دریا به معنای اقتدار در منطقه و جهان است؛ متأسفانه توسعه سواحل و بنادر ما همواره با تأخیر و بی‌برنامگی همراه بوده اما کشور‌های دیگر به سرعت در حال استفاده از موقعیت‌های استراتژیک دریایی خود هستند.

وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با انتقاد از بی‌توجهی به سواحل جنوبی ایران به ویژه چابهار افزود: ما هنوز نتوانسته‌ایم از ظرفیت‌های گسترده سواحل مکران و چابهار به درستی بهره‌برداری کنیم، باید با تکیه بر توانمندی‌های داخلی و استفاده از ظرفیت‌های گسترده دریایی، اقتدار دریایی کشور تقویت شود.

وزیر دفاع: صنعت دریایی را در نخستین اقدام از صنایع دیگر جدا کردم

امیر سرتیپ نصیرزاده گفت: نخستین گامی که در وزارت دفاع برداشتم، تفکیک صنعت دریایی به منظور رفع مشکلات و تسریع در پیشرفت آن بود؛ نیروی دریایی باید به نیروی اول کشور تبدیل شود، کلمه «راهبردی» به درستی برای نیروی دریایی انتخاب شده و باید بیش از پیش به آن توجه شود.

وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با اشاره به طرح‌های توسعه‌ای کشور‌های استکباری برای محدود کردن توسعه چابهار گفت: دشمنان به‌خوبی از اهمیت استراتژیک و راهبردی سواحل ما آگاه هستند و تلاش می‌کنند مانع پیشرفت آن شوند. آلفرد ماهان، استراتژیست معروف دریایی معتقد بود «قدرت حاکم بر دریا، قدرت جهانی است»؛ بنابراین اگر ما می‌خواهیم در برابر تهدیدات خارجی بایستیم، باید به سرعت نیروی دریایی خود را گسترش دهیم و اقتدار خود را در آب‌های بین‌المللی تثبیت کنیم.

 

امیر سرتیپ نصیرزاده همچنین خواستار تدوین یک «راهبرد جامع دریایی» شد.

 

آقای نصیرزاده گفت: باید از سنین پایین، در مدارس و دانشگاه‌ها، اهمیت دریا و فرصت‌های اقتصادی آن به دانش‌آموزان آموزش داده شود. در بسیاری از کشور‌های پیشرفته، آموزش‌های دریایی از کودکی آغاز می‌شود و ما نیز باید چنین رویه‌ای را پیش بگیریم.

 

او گفت: کریدور‌های شمال – جنوب و اتصال آسیای میانه به آب‌های آزاد، فرصت‌های بی‌نظیری برای کشور ما فراهم می‌کنند. باید با دیپلماسی فعال، این مسیر‌ها را توسعه داد و از فرصت‌های ژئوپولیتیکی خود نهایت استفاده را ببریم.