استاندار آذربایجان شرقی بر ریل گذاری صحیح در اجرای پروژههای زیرساختی در حوزه راه آهن تاکید کرد. به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی امین ارسباران به نقل از خبرگزاری صداوسیمای مرکز آذربایجان شرقی استاندار آذربایجان شرقی در دیدار با مدیر عامل راه آهن کشور با بیان اینکه برخی از خطوط ریلی از توجیه اقتصادی برخوردار […]
استاندار آذربایجان شرقی بر ریل گذاری صحیح در اجرای پروژههای زیرساختی در حوزه راه آهن تاکید کرد.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی امین ارسباران به نقل از خبرگزاری صداوسیمای مرکز آذربایجان شرقی استاندار آذربایجان شرقی در دیدار با مدیر عامل راه آهن کشور با بیان اینکه برخی از خطوط ریلی از توجیه اقتصادی برخوردار نیستند گفت: متاسفانه در برخی از مسیرها سرمایه کشور در مسیر ریلی خوابیده است و مشخص نیست که آیا ظرفیت حمل بار و مسافر در این خطوط توجیه اقتصادی دارد یا نه؟
بهرام سرمست با اشاره به برخی پروژهها از جمله مسیر هشترود مراغه، کنارگذر شرقی شهرستان بناب، کمربندی ایخچی، اهر به مشکین شهر، ادامه مسیر سراب به اردبیل و اتصال خط ریلی خاوران به تبریز، بر ضرورت اجرا و نهایی شدن این طرحهای زیرساختی تاکید کرد.
وی یادآور شد: متاسفانه اجرای مسیر اهر به مشکین شهر و ادامه مسیر سراب به اردبیل در حوزه استحفاظی استان آذربایجان شرقی قرار دارد، اما تزریق مالی، به نام استان اردبیل اختصاص مییابد.
مدیر عامل راه آهن نیز در این دیدار با بیان اینکه سعی داریم در اجرای پروژههای ریلی، توجیه اقتصادی آن را در نظر بگیریم یادآور شد: هم اکنون فعال کردن خطوط فرعی در راه آهن، در اولویت قرار دارد.
جبار علی ذاکری ادامه داد: هم اکنون برای برخی از صنایع که به خطوط ریلی دسترسی دارند، ضرب العجل تعیین کرده ایم که یا بار خود را به راه آهن منتقل کنند یا خط ریلی در دسترس آنها، برچیده خواهد شد.
وی با بیان اینکه بعضا تناسبی بین ظرفیت بار با ظرفیت خطوط ریلی وجود ندارد یادآور شد: متاسفانه در غرب کشور از ۳۰ درصد ظرفیت خطوط ریلی در زمینه جابجایی بار استفاده میشود، این درحالی است که در برخی از نقاط کشور بار وجود دارد ولی شبکه ریلی ظرفیت جابجایی آن را ندارد.
مدیر عامل راه آهن ابراز امیدواری کرد: با فعال کردن ظرفیت صنعتی بتوان ظرفیت استفاده از خطوط ریلی را افزایش داد.
وی با اشاره به خط ریلی مسیر تبریز جلفا نیز گفت: با خرید ۲ رام قطار مسافربری و افزایش سرعت در این مسیر، میتوان حجم قابل توجهی از بار جابجایی مسافر در این مسیر را از جاده به ریل منتقل کرد.
مدیر عامل راه آهن با بیان اینکه استفاده از ظرفیت خط ریلی در مسیر تبریز به دانشگاه شهید مدنی و شهرک شهید سلیمی نیز در دستور کار مدیریت عالی راه آهن قرار دارد.
ذاکری گفت: هم اکنون روزانه ۵ هزار کارگر از تبریز به شهرک شهید سلیمی تردد میکنند که اگر فقط نقل و انتقال یک هزار و ۵۰۰ کارگر را به خطوط ریلی منتقل کنیم، شاهد کاهش بار ترافیک در مسیر تبریز آذرشهر خواهیم بود.