تابستان آینده، تنش آبی جزیی در ۱۰ شهر آذربایجان شرقی
تابستان آینده، تنش آبی جزیی در ۱۰ شهر آذربایجان شرقی

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان شرقی گفت: تابستان سال ۱۴۰۴ شاهد تنش آبی به طور جزیی در ۱۰ شهر و ۶۸۰ روستای آذربایجان شرقی خواهیم بود. به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز آذربایجان شرقی، محمدخانی با اشاره به اینکه مقدار بارندگی نسبت به سال گذشته به طور متوسط ۵۲ درصد در استان کاهش یافته است […]

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان شرقی گفت: تابستان سال ۱۴۰۴ شاهد تنش آبی به طور جزیی در ۱۰ شهر و ۶۸۰ روستای آذربایجان شرقی خواهیم بود.

تابستان آینده، تنش آبی جزیی در ۱۰ شهر آذربایجان شرقی

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز آذربایجان شرقی، محمدخانی با اشاره به اینکه مقدار بارندگی نسبت به سال گذشته به طور متوسط ۵۲ درصد در استان کاهش یافته است اظهار کرد: تلاش می‌کنیم امسال تا آغاز فصل گرما کمتر از آب ذخیره پشت سد‌های استان استفاده کنیم تا در تابستان دچار مشکل نشویم البته این تنش آبی جزیی و قابل کنترل خواهد بود و از طرفی، چون زیرساخت‌ها آماده شده یا در حال تکمیل است نگران بروز بحران نیستیم، اما سال آینده روز‌های پرچالشی را پیش رو داریم.

وی افزود: آب برخی از شهر‌های آذربایجان شرقی از هشت سد استان، یک هزار و ۵۵۰ چاه و ۷۰ رشته قنات تامین می‌شود که اکنون با کاهش محسوس دبی تغذیه یا ورودی آب به سد‌ها مواجه هستیم.

خانی با اشاره به اینکه کاهش محسوس بارندگی‌ها مشکل اصلی کاهش منابع آبی آذربایجان شرقی است گفت: این کاهش در برخی شهرستان‌های استان مثل شبستر و مرند به ۶۸ درصد رسیده در حالی که ۶۵ درصد نیاز مصرفی آب شرب استان از جریان آب‌های سطحی و رودخانه‌ها و بقیه از منابع زیرزمینی تامین می‌شود.

وی با بیان اینکه آب هر منطقه از همان منطقه تامین می‌شود و با دیسپاچینگ کشوری یا اتصال به یکدیگر قابل تامین نیست ادامه داد: دولت در ۴.۵ سال گذشته به حد نیاز برای کامل کردن زیرساخت‌های لازم با هدف تامین آب اقدام کرده است و اکنون طرح‌هایی که به سمت انتقال آب از منطقه‌ای به منطقه دیگر انجام شود نیز مورد توجه ویژه قرار دارد که انتقال آب ارس به تبریز و شهر‌های در مسیر از جمله این اَبَرپروژه‌ها است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان شرقی گفت: ایجاد تاسیسات آبی در آذربایجان شرقی به اندازه کافی انجام شده و مشکلی در این خصوص وجود ندارد، استحصال آب هم می‌تواند توسط ما انجام شود ولی تولید این مایع حیات دست انسان نیست، فقط تغییرات آب و هوایی و اقلیمی یا افزایش بارش‌ها می‌تواند مشکل گشای کمبود منابع آبی باشد.

وی همچنین ادامه داد: اهمیت بر این اساس طرح انتقال آب ارس به تبریز برای آذربایجان شرقی با شرایط موجود و پیش بینی آینده بیش از پیش خود را نشان می‌دهد، چون ۷۵درصد آب شرب استان را برای ۳۰ سال آینده تضمین می‌کند.