افزایش ۴۶ درصدی آب سد‌های آذربایجان شرقی
افزایش ۴۶ درصدی آب سد‌های آذربایجان شرقی

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان شرقی گفت: میانگین پرشدگی مخزن سد‌های ۱۱ گانه استان تا پایان دی ماه ۳۶ درصد است که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴۶ درصد بیشتر شده است. به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز آذربایجان شرقی، یوسف غفارزاده اظهار کرد: حجم کل در تراز نرمال سد‌های استان ۶۰۳ میلیون و ۴۰۰ […]

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان شرقی گفت: میانگین پرشدگی مخزن سد‌های ۱۱ گانه استان تا پایان دی ماه ۳۶ درصد است که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴۶ درصد بیشتر شده است.

افزایش ۴۶ درصدی آب سد‌های آذربایجان شرقی

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز آذربایجان شرقی، یوسف غفارزاده اظهار کرد: حجم کل در تراز نرمال سد‌های استان ۶۰۳ میلیون و ۴۰۰ هزار مترمکعب است که در زمان حاضر و با اعمال سیاست‌های کنترلی و محدودیت برداشت، ۲۱۵ میلیون و ۹۰۰ هزار مترمکعب آب در پشت سد‌ها ذخیره سازی شده است.

وی ادامه داد: سال گذشته و در همین ایام، میزان حجم آب پشت سد‌های استان ۱۴۸ میلیون و ۳۰۰ هزار مترمکعب و ۴۶ درصد کمتر از امسال بود. افزایش آب سد‌های استان در حالی اتفاق افتاده است که به گفته مدیرکل هواشناسی آذربایجان‌شرقی میزان بارش استان در سال آبی جاری (از اول مهر تا اول بهمن) در مقایسه با مدت مشابه سال آبی گذشته حدود ۵۳ درصد معادل ۳۹.۵ میلیمتر کاهش یافته است.

 مدیر عامل آب منطقه‌ای آذربایجان شرقی یکی از علل افزایش پرشدگی سد‌های استان را مربوط به بارش‌های برون حوضه‌ای دانست و ادامه داد: از ابتدای سال آبی جاری (اول مهرماه ۱۴۰۳) تاکنون ۵۷.۱ میلیون مترمکعب آب وارد سد‌های بزرگ استان شده است، این در حالی است که در مدت مشابه سال قبل، ۵۵ میلیون مترمکعب آب وارد سد‌های استان شده بود و این نشان دهنده رشد چهار درصدی ورود روان آب‌ها به مخازن سد‌ها است.

غفارزاده افزود: بیشترین افزایش در حجم آب ورودی مربوط به سد آیدوغموش میانه است که یک هزار و ۳۴۵ درصد بیشتر از مدت مشابه سال قبل بوده و از ۳۱۰ هزار مترمکعب به چهار میلیون و ۴۸۰ هزار مترمکعب رسیده است.

وی اضافه کرد: حجم آب ورودی به سد نهند نیز در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۱۶۹ درصد بیشتر از مدت مشابه سال قبل است و از ۷۸۰ هزار مترمکعب به ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار مترمکعب افزایش یافته است.

غفارزاده بیان کرد: در این مدت حجم آب ورودی به سد‌های زنوز ۷۵ درصد، سهند ۱۱ درصد، قلعه چای۲۸ درصد، کلقان ۹ درصد، علویان سه درصد و تاجیار ۲۶ درصد کاهش داشته است.

وی ادامه داد: در این مدت علاوه بر سد‌های آیدوغموش و نهند که حجم آب ورودی به مخازنشان بیشتر شده سد‌های ستارخان اهر، کردکندی و ارسباران به ترتیب ۲۲، ۴۳ و ۱۱ درصد بیشتر شده است.

غفارزاده با بیان اینکه سد‌های علویان مراغه، سهند هشترود، نهند تبریز، آیدوغموش میانه، ستارخان اهر، قلعه چای عجب شیر، کلقان و کردکندی بستان آباد، تاجیار سراب، زنوز مرند و ارسباران کلیبر سد‌های داخل آذربایجان شرقی و سد‌های ارس و خداآفرین سد‌های مرزی استان هستند، گفت: بیشترین افزایش در حجم آب پشت سد‌های استان مربوط به سد نهند است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان شرقی گفت: از مخزن ۲۱.۶ میلیون مترمکعبی این سد، ۵۱ درصد معادل ۱۰.۹۳ میلیون متر مکعب پر شده است در حالی که این رقم در مدت مشابه سال قبل ۱.۲۳ میلیون مترمکعب بود و در واقع ۷۸۹ درصد بیشتر از مدت مشابه سال قبل آب دارد.

وی ادامه داد: سد‌های ارسباران، زنوز، تاجیار، آیدوغموش، علویان، قلعه چای، ستارخان و سهند نیز در سال آبی جاری وضعیت بهتری از نظر پرشدگی مخازن دارند، اما حجم آب پشت سد کلقان که در حال حاضر ۱۱.۰۳ میلیون مترمکعب است در مقایسه با مدت مشابه سال آبی قبلی که ۱۳.۰۶میلیون مترمکعب بود ۱۶ درصد کمتر شده و نیمی از این ۲۲ میلیون مترمکعبی پر است.

غفارزاده افزود: پرشدگی سد کردکندی نیز که ۵.۴ میلیون مترمکعب حجم دارد ۱۶ درصد است و نسبت به مدت مشابه سال قبل که ۹۲۰ هزار متر مکع آب داشت سه درصد کمتر شده و ۸۹۰ هزار مترمکعب آب در مخزن این سد ذخیره شده است.