اجرای طرح یکجا‌کِشتی در اراضی زراعی شهرستان هوراند
اجرای طرح یکجا‌کِشتی در اراضی زراعی شهرستان هوراند

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان هوراند از اجرای طرح یکجا‌کِشتی در اراضی زراعی این شهرستان خبر داد.  به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی امین ارسباران به نقل از خبرگزاری صداوسیمای مرکز آذربایجان شرقی سیدرضا تاج‌الدینی در گفتگو با خبرنگاران گفت: برای افزایش بهره‌وری در واحد‌های خرد مالکیت و اراضی کوچک زراعی دیم، پروژه یکجا‌کِشتی در قالب […]

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان هوراند از اجرای طرح یکجا‌کِشتی در اراضی زراعی این شهرستان خبر داد. 

اجرای طرح یکجا‌کِشتی در اراضی زراعی شهرستان هوراند

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی امین ارسباران به نقل از خبرگزاری صداوسیمای مرکز آذربایجان شرقی سیدرضا تاج‌الدینی در گفتگو با خبرنگاران گفت: برای افزایش بهره‌وری در واحد‌های خرد مالکیت و اراضی کوچک زراعی دیم، پروژه یکجا‌کِشتی در قالب طرح جهش تولید در دیمزار‌ها برای اولین بار در دهستان‌های دیکله، مرکزی و چهاردانگه شهرستان هوراند، به‌ویژه در روستا‌های تازه‌کند نصیرآباد، سلطان‌آباد، قیهدی‌بیو و زناب از توابع این شهرستان، در سطح ۲۰۰ هکتار با کشت محصولات مختلف از جمله گندم، جو و علوفه، در جریان کشت پاییزه سال زراعی جاری اجرا شد.

وی ادامه داد: برای اجرای این طرح، ضمن برگزاری جلسات متعدد ترویجی با کشاورزان دارای اراضی همجوار و ارائه توضیحات کامل در خصوص مزایای این طرح، اقداماتی نظیر حفظ مالکیت بهره‌برداران از طریق ترسیم کروکی و مختصات‌برداری انجام شد. در اجرای این پروژه، کلیه آیتم‌های فنی طرح جهش تولید دیمزارها، از جمله میزان بذر و کود، عمق کاشت، نوع بذر و کشت عمود بر شیب، همراه با طرح جدید یکجا‌کِشتی در این اراضی به کار گرفته شد. 

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان هوراند افزود: پایه و اساس این طرح نوپا، به معنای یکپارچه‌سازی و مدیریت واحد چند قطعه زمین کوچک برای ایجاد یک مزرعه بزرگ‌تر با هدف افزایش کارآمدی و بهره‌وری است. این امر از طریق انجام عملیات کشاورزی بهینه، مدیریت بهتر منابع به‌ویژه نهاده‌های تولید (بذر، کود و سم) و تسهیل مکانیزاسیون تحقق می‌یابد. 

تاج‌الدینی اضافه کرد: انتظار می‌رود با مدیریت مطلوب عملیات داشت این مزارع زیر نظر کارشناسان پهنه و جهش تولید و همچنین برگزاری برنامه‌های ترویجی متعدد، به‌ویژه رویداد‌هایی مانند روز مزرعه برای متقاعد کردن بهره‌برداران بیشتر برای مشارکت در این طرح، شاهد افزایش سطح چنین طرح‌هایی در مناطق مستعد منطقه به حدود ۵۰۰ هکتار طی سال‌های آینده باشیم.