کد خبر : ۲۰۸۱۴۸۰ | ۱۳ آبان ۱۴۰۳ ساعت ۰۳:۲۹ | ۱۲۴ بازدید | ۱ دیدگاه آنالیز فنی فولاد مقابل گل گهر شب گذشته تیم فوتبال فولاد خوزستان توانست با شکست گل گهر وضعیت خود را در بالای جدول تثبیت کند. به گزارش “پایگاه خبری و تحلیلی امین […]
کد خبر : ۲۰۸۱۴۸۰ |
۱۳ آبان ۱۴۰۳ ساعت ۰۳:۲۹ |
۱۲۴ بازدید |
۱
دیدگاه
آنالیز فنی فولاد مقابل گل گهر
شب گذشته تیم فوتبال فولاد خوزستان توانست با شکست گل گهر وضعیت خود را در بالای جدول تثبیت کند.
به گزارش “پایگاه خبری و تحلیلی امین ارسباران”، فولاد در دیدار خانگی هفته گذشته مقابل سپاهان نیز، توانسته بود عملکرد قابل قبولی را از خود به نمایش بگذارد، و حالا هواداران این تیم بیش از پیش از وضعیت تیم خرسند هستند.
فولاد خوزستان همواره برای سایر تیمها رقیبی دردسرساز و قابل احترام تلقی شده است، اما فصل گذشته و در پی کش و قوسهای فراوان آنها نتوانستند در قامت یک تیم منسجم، کیفیت خوبی را به نمایش بگذارند.
با حضور یحیی گل محمدی از ابتدای فصل، انتظارات از این تیم به خودی خود بالا رفت و حضور وی سبب دلگرمی هواداران و اهالی فوتبال گردید. عملکرد گلمحمدی مجموعا از ابتدای فصل تا به کنون مثبت بوده است، اما سوای نتایج کسب شده، آنها از ابتدا مشکلاتی را در خط دفاعی خود داشتند که میتوانست برای آنها دردسرساز شود؛ اگرچه شواهد نشان میدهد رفته رفته تیم روند اصلاح و بهبود خوبی را در این مورد پیش گرفته است.
به جهت پیروزی فولاد بر یکی از چغرترین تیمهای میان جدولی یعنی گل گهر، با هم به برخی از نکات فنی این دیدار از تیم فولاددر فاز دفاع میپردازیم. ضمنا خاطرنشان میگردد، پیشاپیش بابت کیفیت پایین تصاویر آرشیوی عذر خواهیم.
همانگونه که گفته شد، وضعیت ساختار دفاعی و به خصوص خط دفاعی تیم نسبت به قبل منسجم تر شده است. به سبب بازی عمقی گل گهر و استفاده از دو مهاجم مرکزی، فشردگی عرضی خوبی را از بازیکنان فولاد شاهد هستیم.
مطابق تصویر فوق، فشردگی عمقی نیز وضعیت مناسبی دارد و فضای کمی را در فضای بین خطوط به حریف میدهد. اگرچه زمانی که گل گهر میخواهد از راست با تیکدری که یکی از مهمترین مهرههای فاز تهاجمی این تیم است حمله کند، فولاد در صورت لزوم با عقب کشیدن احسان پهلوان ساختار ۲-۳-۵ به خود میگیرد؛ البته این صرفا در وضعیت بلاک و در موارد محدودی بوده و به خوبی باعث برهم زدن حربه تارتار شده است.
به طور کلی یحیی همواره دفاع، به پرس از بالای زمین حریف اعتقاد دارد و همواره نیز بر این اصل پافشار کرده است.
مطابق انتظار، آنها پرسینگ از بالای زمین را اغلب با ساختار ۲-۴-۴ و گاها ۲-۳-۵ انجام میدهند. برای مثال تصویر زیر، بخشی از پرسینگ آنها را مطابق با پرس نفر به نفر و البته با قرار دادن تله پرس روی کنارهها نشان میدهد.
مهاجم فولاد به خوبی با ایجاد یک پرس سایه و قرارگیری درست زاویه بدن، در واقع گلر و مدافع گل گهر را همزمان تحت فشار قرار داده است. در ادامه با انتخاب گزینه پاس توسط گلر، بازیکن در تله پرس گرفتار شده و توپ برای آنها از دست میرود.
عملکرد آنها در انتقال منفی نیز بسیار ایده آل بوده است. به گونهای که در این دیدار، کمتر موقعیت جدی ناشی از ضدحمله و حمله سریع را از گل گهر شاهد بودیم.
تصاویر زیر، واکنش خوب تیم را در مواجهه با یک توپ بلند را نشان میدهد.
همانگونه که مشاهده میشود، یارگیری و پوشش به صحیحترین شکل ممکن اجرا شده است. در ادامه پیوتهای تیم با عقبنشینی به سمت دروازه خودی، وضعیت صحیحی از Rest-Defence تیمی را همراه با دو دفاع میانی تشکیل میدهند. سایر بازیکنان تیم نیز، عقب نشینی کرده و تیم در چند ثانیه ساختار دفاعی خود را مجدد تشکیل میدهد.
ساختار منسجم فولاد بر خلاف دو دیدار گذشته، حاکی از ثبات نسبی است که آنها رفته رفته در دفاع به دست آورده اند. به نظر میرسد یحیی گلمحمدی، میتواند با یک تیم کم ستاره اما منسجم به شرط داشتن ثبات، در قامت مدعی و یا دست کم رقیبی تاثیرگذار در تعیین نتایج تیمهای مدعی، سرنوشت لیگ را تغییر دهد.
امیرحسین شادمان