مرتضی موسویان: ساترا می‌تواند به وزارت ارشاد کمک کند
مرتضی موسویان: ساترا می‌تواند به وزارت ارشاد کمک کند

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی امین ارسباران به نقل از خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی انجمن سواد رسانه ای ایران، سیدمرتضی موسویان رئیس هیئت مدیره انجمن سواد رسانه‌ای ایران و معاون سابق وزیر ارشاد در دولت‌های یازدهم و دوازدهم در حاشیه بازدید از نمایشگاه دائمی ساترا با اشاره به موضوع مسئولیت‌ اجتماعی […]

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی امین ارسباران به نقل از خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی انجمن سواد رسانه ای ایران، سیدمرتضی موسویان رئیس هیئت مدیره انجمن سواد رسانه‌ای ایران و معاون سابق وزیر ارشاد در دولت‌های یازدهم و دوازدهم در حاشیه بازدید از نمایشگاه دائمی ساترا با اشاره به موضوع مسئولیت‌ اجتماعی مردم، سکوها و نخبگان برای ایجاد فضای مجازی سالم، مفید و ایمن گفت: یکی از مواردی که در این بازدید با رئیس ساترا مطرح کردم این است که باید هر چه بیشتر مسئولیت‌پذیری را در میان مردم و اقشار مختلف جامعه با زمینه‌سازی مناسب تقویت کنیم. کنترل فضای مجازی، چه توسط انسان و چه حتی با استفاده از هوش مصنوعی، نمی‌تواند صد درصد بازدهی داشته باشد. ما می‌توانیم این کار را با استفاده از همه‌سپاری و مشارکت مردم گسترش دهیم. فرهنگ گزارش‌دهی باید ایجاد شود؛ برای کسی که ابتدا مسئولیت را در قبال فرزندان خود حس می‌کند و سپس فرزندان دیگران را نیز مانند فرزند خود می‌داند و این امر باید نهادینه شود.

موسویان یکی از بحث‌های اساسی در مقررات‌گذاری برای محتوای فضای مجازی را ارتقای فرهنگی و افزایش آگاهی عمومی نسبت به فضای مجازی دانست و عنوان کرد: خوشبختانه ساترا نیز این موضوع را پیگیری می‌کند. با توجه به محتواهایی که در اسلایدهای این نمایشگاه دیدم، ۱۷۰ محتوای آموزشی آماده شده که در اختیار پلتفرم‌ها قرار گرفته است تا این محتواها را در دسترس مخاطبان خود بگذارند. این کار بسیار خوب است، به نظر من تا زمانی که این مسئله فرهنگی در افراد نهادینه نشود و افراد خودشان این مسئولیت را نپذیرند که در قبال محتوای موجود واکنش مناسب داشته باشند، نتیجه مطلوب حاصل نمی‌شود. این واکنش یا کنش واقعا یک امر الزامی است که باید به آن پرداخته شود. فرهنگ‌سازی در این زمینه نیز از وظایف ذاتی سازمان صدا و سیماست.

وی درباره زمینه‌های همکاری بین انجمن سواد رسانه‌ای ایران و ساترا بیان کرد: یکی از موارد اساسی که می‌توان در قالب همکاری دنبال کرد، بحث معرفی اهمیت فعالیت ساترا و رفع شبهاتی است که توسط مخالفان ساماندهی فضای مجازی و حامیان وضع موجود در فضای مجازی و در رسانه ها شکل گرفته است.

رئیس هیئت مدیره انجمن سواد رسانه‌ای ایران توجه به موضوعات مرتبط با مقررات‌گذاری در فضای مجازی در سرفصل‌های درسی انجمن سواد رسانه‌ای ایران را از دیگر موارد پیشنهادی برای همکاری مشترک خواند و گفت: به نظر من، بحث سیاست‌گذاری رسانه یا مقررات‌گذاری رسانه در سرفصل‌های آموزشی ما گنجانده نشده است و باید حتما این موضوع به برنامه‌ها اضافه شود. همچنین لازم است تمام مربیان، معلمان و مدرسان سواد رسانه‌ای از نمایشگاه ساترا بازدید داشته‌ باشند تا بتوانند در امر فرهنگ‌سازی و معرفی چهره واقعی و اقدامات مثبت ساترا کمک کنند.

معاون سابق وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت‌های یازدهم و دوازدهم در پاسخ به این پرسش که با توجه به فعالیت به‌عنوان یکی از معاونان وزارت ارشاد در گذشته، وضعیت فعلی ساترا را نسبت به گذشته را چگونه ارزیابی می‌کند، گفت: من اینجا یک نظام سیستمی را مشاهده می‌کنم که در زمان فعالیت من در وزارت ارشاد و مرکز فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال وجود نداشت. در آن زمان، ما آیین‌نامه‌ای برای ساماندهی داشتیم و بعدا موضوع هویت‌دار کردن محتواها را با طرح شامد پیگیری کردیم اما واقعیت این است که میزان فعالیت‌ها و ساختاری که اکنون اینجا وجود دارد، بسیار کامل‌تر از گذشته است. البته بخشی از فعالیت‌های آن زمان نیز در قالب تغییرات جدیدی تعریف شده‌اند. ساترا می‌تواند به وزارت ارشاد نیز کمک کند تا به‌جز فضای صوت و تصویر فراگیر، بتواند سیستم‌هایی برای دستیابی به فضای مجازی سالم، ایمن و پاک تعریف و پیاده‌سازی کند.

وی در پایان بیان کرد: از تلاش‌های آقای مقیسه و اقدامات سیستمی که انجام داده‌اند ممنونم و امیدوارم همه افراد دغدغه‌مند کمک کنند تا این حرکت به نقطه مطلوب نزدیک شود.